Başkan Otgöz, ulusal bir TV kanalında Seydikemer'i anlattı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ulusal bir televizyon kanalında yayımlanan programa konuk oldu. Seydikemer'in tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı programda Başkan Otgöz, Belediye olarak Seydikemer'e yapılan hizmetleri anlattı. Hizmete devam edeceklerini kaydeden Başkan Otgöz, ilçenin en büyük sorunları arasında gösterilen imar sorununun 1 yıl içinde çözüme kavuşacağını belirterek 'Yapılacak daha çok işimiz var ama yapılmayacak işler de yok, vatandaşlarımız bundan emin olsun' dedi.

  • 1009
Başkan Otgöz, ulusal bir TV kanalında Seydikemer'i anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan “Ekonomi Dünyası” isimli programa konuk olan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’in tarihi, ekonomisi, turizmi ve Belediye olarak ilçeye yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Seydikemer’in yüz ölçümü bakımından Muğla’nın en büyük ilçesi olduğunu anlatan Başkan Otgöz; “2013 yılının ekim ayında Seydikemer ilçe oldu. Fethiye’den ayrılarak Muğla’nın en son ilçesi olduk. Yeni ilçeyiz ancak yüz ölçümü bakımından Muğla’nın en büyük ilçesiyiz. Nüfusta da Muğla’da 6’ncı sıradayız. 62 bine yakın nüfusumuz var. Yüz ölçümünün büyük olması nedeniyle ilçe olduğumuz ilk zamanlar biraz zorlandık ama ekibimizle birlikte 7 yılda çok fazla mesafe kat ettik” dedi.
HİZMET GİTMEYEN YER YOK
Seydikemer’e yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Otgöz; “6 belde, 52 köy ile başladık. Yayladaki 4 mahalle de bize katıldı. Şuan da 65 mahalle olarak çalışıyoruz. Muğla’nın en genç ilçesiydik..Köylerde sıkıntılarımız çok fazlaydı. İlk seçim çalışmalarımızda araçların gidemediği bölgeler vardı, sıkıntılı bir bölgelerdi ; Fethiye’ye bağlı olduğumuz zaman hizmet görmeyen alanlar bu bölgelerdi. Biz şehir merkeziyle köyleri dengeli bir şekilde götürdük. Şu an hizmet gitmeyen yer yoktur” ifadelerini kullandı.
“TARIMIN YANINDA TURİZME AÇILACAK YERLERİMİZ VAR”
Fethiye’den ayrıldıktan sonra turizm ayağının Fethiye’de kaldığını ancak antik kentlerin büyük bölümünün Seydikemer sınırları içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Otgöz; “Tarihle antik kentlerin büyük çoğunluğu bu bölgede. Tarım bu bölgede kaldı. Tarımın yanında turizme açılacak yerlerimiz var. Seydikemer’e ne dikersen her şey olur. Bereketli güzel bir ilçe Seydikemer. Eşen Çayı’nın ovasında verimli topraklar bu bölgede” diye konuştu.
Seydikemer’in tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan Başkan Otgöz; “Dünya Miras Listesine giren Letoon Antik Kentimiz var. Tlos Antik Kentimizde kazılarımız devam ediyor. Geçen yıl yolda sıkıntımız vardı. Uzun uğraşlar sonucu sıcak asfalt yaptık. Güzel bir yer oldu. Vatandaşlar ve bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler çok memnun. Yapılan yol ile tarla ve arsa fiyatları da değer kazandı. Vatandaşlarımız bu durumdan da oldukça memnun kaldı. Saklıkent Kanyonumuz var. Türkiye’de bilmeyen yoktur. Seydikemer’in ismini Saklıkent olarak koysak reklam konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyecektik. Ama büyüklerimiz böyle uygun görmüş. Bizde tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
“SEYDİKEMER TURİZMDEN HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALACAK”
Başkan Otgöz; “Konaklama alanında baya bir sıkıntımız var. Şehir merkezinde şu an bir otelimiz bile yok. Ama şöyle sahile doğru uzandığımız zaman 5 yıldızlı otel, 4 yıldızlı otellerimiz yeni yeni yapılıyor. Seydikemer çok güzel bir yer. Antalya’nın en batısında dediğimiz oteller. Belek’ten daha güzel kumumuz, sahilimiz var. Daha güzel alanlarımız var. Burası turizme girecek ama bu bölgenin insanları arsa-tarla satmaya biraz çekiniyorlar. Çünkü geçim kaynaklarını seracılıktan sağladıkları için yer satmakta biraz tedirginler. O bölgelerde de imar çalışmalarımız sürüyor. İnşallah Seydikemer turizmden hak ettiği değeri alacak. Geç kaldı ama bunda da bir hayır vardır diyoruz. Güzel bir imar planıyla çok güzel turizm tesislerimiz olacak” şeklinde konuştu.
“İMAR PROBLEMİNİ TAMAMEN ÇÖZECEĞİZ”
İmar planıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Otgöz; “1075 dönüm yeri imara açacağız. Son aşamaya geldik. 7 bin dönümde revizyonu, düzenlemeleri olacak. Tabi devletten aldığımız yatırımlarda yer problemi önümüz çıkınca sıkıntı çekiyoruz. Bu sorunu da çözeceğiz. Son 1 yıl içinde Seydikemer merkezde imar problemini tamamen çözeceğiz.
Seydikemer’deki ilk seçimlerde Eşen Çayını ıslah edeceğiz dedik. Şu an Eşen Çayının ıslahına devam ediyoruz. Buraya 2 tane köprü yaptık. 1 tanesi bitti. Diğeri de bitince ulaşıma açacağız. Eski köprü vardı ancak iki aracın geçmesi çok zordu. Orayı da yaya köprüsü yapacağız. Tabi ki bu Eşen Çayının kenarında bisiklet yolu, yürüyüş yolları yapıyoruz. Arkasına 20 dönüm yer doldurduk ve ‘Millet Bahçesi’ yapıyoruz. TOKİ aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Seydikemer’e güzel bir ‘Millet Bahçesi’ kazandıracağız” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZ BİZLERE GÜVENSİN”
Programda son olarak vatandaşlara seslenen Başkan Otgöz; “Seydikemer yeni ilçe ama yapılacak daha çok işimiz var. Biz bunların hepsini yapacağız. Yeter ki vatandaşlarımız bizlere güvensin. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımızın ihtiyacını sonuna kadar karşılıyoruz ve karşılamaya devam edeceğiz. Yapılacak daha çok işimiz var ama yapılmayacak işler de yok, vatandaşlarımız bundan emin olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Otgöz, ulusal bir TV kanalında Seydikemer'i anlattı

Bakmadan Geçme