Başkan Otgöz'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 'Türkiye Geçilmez Olan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında '15 Temmuz'da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, milletimiz tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur' ifadelerini kullandı.

  • 670
Başkan Otgöz'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletin kararlılığına ve geçmişte vatan müdafaası için yapılan savaşları hatırlatan Başkan Otgöz, geçmişte de ülkeyi bölmek isteyenlerin başarılı olamadığını ve hiçbir zaman başarılı olamayacağını söyledi.
Başkan Otgöz yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ardından 5 yıl geçti ancak acısı hala kalbimizde tazeliğini koruyor. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladı. O gün Türk milleti örnek ferasetini tüm dünyaya bir kez daha göstererek canı pahasına vatanını ve milletini savundu. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde 251 vatandaşımız şehit, 2734 vatandaşımız ise gazi oldu. 
Bu ülkenin topraklarından çıkan, bu devletin imkanlarından ve olanaklarından yararlanarak devletin en önemli görevlerine getirilen vatan hainleri, o gece kendi milletine düşmanca saldırmış, nasırlaşmış vicdanlarıyla kendi milletine silah doğrultabilmiştir. Çok şükür ki nasıl tarihte binlerce kahramanımız var ise, o gecede Ömer Halisdemir gibi vatanseverler, canını siper ederek vatan haini alçakların oyununu bozmuştur. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, milletimiz tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.
Maalesef tarih sayfalarında kendi milletine karşı düşmanla iş birliği yapan vatan hainleri dün olduğu gibi bugünde varlıklarını sürdürmektedir. Bu güzel cennet vatanda bayrağımızı özgürce dalgalandırmak ve bağımsızlığımızı korumak için her an gözlerimiz açık olmalıdır. ‘Su uyur, düşman uyumaz’ diye atalarımızın bu sözünün ne kadar haklı olduğunu FETÖ/PYD Terör örgütünün düzenlediği hain darbe girişimiyle bu millet yaşadı. İçte ve dışta Türkiye Cumhuriyetine karşı birlikte hareket eden düşmanlarımıza karşı en büyük silahımız sarsılmaz imanımız, birlik ve beraberliğimizdir. Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 
O gece gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda eden darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere diğer demokrasi şehitlerimizi unutmadık, asla unutmayacağız. Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Acısını hâlâ yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin ve hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bakmadan Geçme