Başkan Otgöz, ''65 Yaş ve Üstü Vatandaşlarımızın İhtiyaçları Giderilecektir''

İçişleri Bakanlığı, bu gece 24.00'ten itibaren 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını bildirmesinin ardından Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'den açıklama geldi.

  • 1271
Başkan Otgöz, ''65 Yaş ve Üstü Vatandaşlarımızın İhtiyaçları Giderilecektir''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Otgöz, bu süreçte 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçların belediye ekipleri ve muhtarlar tarafından giderileceğini söyledi. Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesine bu akşam alınan kararla bir yenisini daha ekledi. Özellikle 'evde kal' çağrısına uymayan yaşlı vatandaşlar, daha çok risk grubunda olduğu için İçişleri Bakanlığı, bu gece 24.00'dan itibaren 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara sınırlama getirdi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu gece yarısı saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır." ifadesine yer verildi.  
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından bir bilgilendirme yaptı. Başkan Otgöz, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçların giderileceğine dikkat çekerek, "65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağından dolayı ihtiyaçları sosyal yardımlaşma ekipleri belediye ekipleri ve muhtarlar tarafından giderilecek" dedi
 

Başkan Otgöz, ''65 Yaş ve Üstü Vatandaşlarımızın İhtiyaçları Giderilecektir''

Bakmadan Geçme