Başkan Mete Ay, yerli turiste önem verilmeli

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonuna girilirken, yerli turiste önem verilmesi gerektiğini hatırlattı. Ay, Çalış Plajı projesinin hızla devam ettiğini de belirterek, 'pandemi vakaları ülkemizde en alt seviyeye düştükçe bu sezon Kasım ayına kadar turist ağırlayabiliriz. Yeter ki tesislerimiz turizm güvenlik sertifikalarını bir an önce alsınlar' dedi. 

  • 774
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Mete Ay, yerli turiste önem verilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye turizm sezonuna hazırlanırken, Çalış bölgesinde hedef Kasım ayına kadar güvenli bir sezon yaşamak. Fethiye Belediyesinin Çalış Plajı sahil bandında uyguladığı proje hızla devam ederken, işletme sahipleri kademeli normalleşmenin ardından başlaması beklenen turizm sezonunun Kasım ayına kadar sürmesini istiyor. Yöredeki tesis sahipleri ve işletmeler turizm sezonu hazırlıklarını son aşamaya getirdiler. Bazı işletmeler güvenli turizm sertifikalarını alırken, almayan işletmelerinde biran önce sertifikalarını almaları istendi. Yurtdışından charter uçakların getireceği yabancı turistlerin yanı sıra normalleşme ile birlikte yerli turistte önem verilmesi gerektiği de hatırlatıldı.  Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “yerli turiste çok güzel fiyatlar, paketler ve şanslar verilmelidir. Yerli turistimiz uygun fiyatlarla bütün Türkiye’den Fethiye’ye gelmek istesin. Fethiye’nin güzelliklerini göstermek için şans tanıyalım” ifadelerini kullandı. 
ŞU ANDA UKRAYNALI TURİSTLER VAR
 Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay, “Haziranın sonuna kadar çok büyük bir hareket yok. Burada ki otelciler ve turizmcilerin en büyük beklentisi ve dikkat etmesi gereken özellikler yerli turiste çok güzel fiyatlar, paketler ve şanslar vermeliler. Yerli turistimiz bütün Türkiye’den Fethiye’ye gelmek istesin. Bu güzelliği göstermek için şans tanıyalım. Vereceğimiz fiyatlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tabi bununla beraber hijyen kurallarımıza da çok dikkat etmemiz gerekiyor ki güvenmeliler, güvenli bir yerde tatil yapacaklarını bilmeliler. Ben onun için herkesin güvenli turizm sertifikasını almasını da öneriyorum. Hem güvenli turizm sertifikası alan bütün oteller ve turizm işletmeleri aynı zaman da aşılanıyor bu da büyük bir artı. Aşılanmış personelle bir servis yapılan otel de olmak eminim birçok yerli turistin aradığı ve istediği beklentidir. Bunlara dikkat edersek, vereceğimiz paket fiyatlarına dikkat edersek Haziran sonuna kadar yerli turistleri bölgemizde görmemek işten değil. Bölgemiz de olan özellikle son 3 haftadır çevre de görmeye alıştığımız Ukraynalı turistlerimiz var. Ben kendim çalış olarak çok fazla bir popülasyon göremiyorum. Haziranın sonuna doğru bütün gözler İngiltere de, İngiliz pazarının ve charterlerin açılması çok ama çok önemli” dedi.
İNGİLİZ VE RUS PAZARI AÇILACAKTIR
Mete Ay, “ Aynı zaman da Rus pazarın da charterleri olmadan buraya gelemeyen, gelmek isteyen ama gelemeyen bir kitle var. Türkiye’yi ve Fethiye’yi seven bir kitle var. Şunu da unutmamak gerekiyor ki şuan da Türkiye bir Avrupalı için çok büyük bir artı. Şuan da bizim pandemi oranlarımız biraz yüksek ama eminim 15 gün 3 hafta sonun da bu oran da düşecek ve farkındalığımız artacak. Çünkü Euro ve İngiliz Sterlin çok kuvvetli, Avrupalı turist Türkiye de Yunanistan’dan İspanya’dan aldığından daha fazla alır ve daha güzel bir tatil geçirir. Zaten doğal bir güzelliğimiz var Türk konukseverlik var, umut ediyoruz ki Haziran sonun da İngiliz pazarımız ve Rus pazarımız açılır. Temmuz, Ağustos, Eylül bunun haricin de bir önemli konu daha var İngiltere’den ve Rusya’dan gelen turist geri döndüklerin de nasıl dönecekler bu çok önemli. Onları da aynı zaman da sağlam göndermemiz gerekiyor. Yani korona virüslü geri dönerler ise o zaman geçen sene olduğu gibi Ekim ayını kaybederiz. Kasımı ve Aralığı göremeyiz. Eğer bizi ziyaret eden Temmuz, Ağustos ve Eylülde ki yabancı turist kendi ülkelerine sağlam dönerse tabi ki umut ediyorum ki Ekim ayımız hareketli geçer. Hatta şimdiye kadar olmayan Kasım ve Aralığı görmek içten bile değil. Ne olursa olsun bütün kurallara uymak ve hijyene dikkat etmemiz gerekir diyorum. Otelcilerinde bunu geçen seneden alışkanlık haline getirdiğine inanıyorum. Güvenli turizm sertifikasının avantajlarını da kullanmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
HAREKETLİLİK VAR
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay, çalış plajının çehresini değiştirecek proje hakkında bilgide aktararak, “Firmanın 1 haziranda çalışmaları tamamlayacağını söyledi. Bizde 1 Hazirana kadar inşaat çalışmalarının sonuçlanacağını tahmin ediyoruz” dedi. Ay,“Çalış da çok büyük hareketlilik var, taşların döşenmesi zannediyorum müteahhit firma ayın 1’nde bitireceğim dedi. Ay, “Umut ediyorum 1’nde bitirir. Çünkü 1’nden sonra bir yerli turist beklentimiz var. Bu yol açıldığında herkes otellerini açacaklar. Hükümet geçen sene kısa çalışma ödeneği yaptı aynı zamanda İŞKUR’dan sigorta ile ilgili çok güzel destekler verdi. Banka kredileri konusunda büyük kapılar açtı. Ama şuan da turizm sektörü bitik ve şunu da unutmamak gerekiyor. Turizmden para kazanan Fethiye’miz var. 1 dönem daha böyle geçen sene gibi geçirmeyi Fethiye’nin kaldırabileceğini pek zannetmiyorum. Fazla negatifte olmak istemiyorum. Sivil toplum örgütü başkanı olarak bu negatifliği çalışan esnaf arkadaşlarımıza veya otelci arkadaşlarımıza yansıtmak istemiyorum ama hükümetin yapacağı her pozitif şeyin bize çok büyük faydası olur. Kredi, ödemelerin olur bunlara gerçekten ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.  
 

Bakmadan Geçme