Başkan Karayiğit yangın bölgesinde

Seydikemer'de ormanlık alanda çıkan yangınlarla mücadele devam ederken bölgeye çok sayıda destek geldi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit öncülüğünde yangın bölgesine çok sayıda ihtiyaç malzemesi temin edildi. Ormanlarımız bizim canımızdır diyen Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 'Yanan ormanlar, hayvanlar ne varsa hepsi bizim canımız. Biz az malzeme getirdik, daha fazlasını getirmek isterdik. İnşallah yangın söner de bunlara ihtiyaç duymayız' dedi.

  • 951
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Karayiğit yangın bölgesinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BU DOĞA BİZİM
Yangın bölgesine yardım desteğinde bulunan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Elimizden gelen bu kadar, daha fazlasını getirmek isteriz. Gelirken yolda arabamız arıza yaptı, sağ olsun sizin basın mensuplarıyla beraber getirdik. Yanan ormanlar, hayvanlar ne varsa hepsi bizim canımız. Biz az malzeme getirdik, daha fazlasını getirmek isterdik. İnşallah yangın söner de bunlara ihtiyaç duymayız. Biz bunu Fethiye Ziraat odası olarak, Yerel Tohumlar Dernek Başkanımız Ebru Hanım ve arkadaşları ile birlikte getirdik. Odamıza kayıtlı üyelerimiz benzinle çalışan tarım aletlerine (ilaçlama, ağaç kesim motorları vb.) Odamızca düzenlenen çiftçi belgeleri ile akaryakıt istasyonlarında benzin alabileceklerdir. Oda kaydı olmayanlar Kaymakamlık, İlce Jandarma Komutanlığı ve İlce Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak benzin alabileceklerdir” şeklinde konuştu. 

BİR DAYANIŞMA VAR
Seydikemer’deki yangın bölgesinde çalışmalar hala devam ederken bölgede bir dayanışma olduğunu belirten Yerel Tohumlar Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan “keşke daha güzel şeyler için bu birlikteliği sağlasaydık ama müthiş bir organizasyon oldu, müthiş bir dayanışma oldu. Günlerdir bizim sayfamızı takip eden dostlarımız, arkadaşlarımız, üyelerimiz ve akrabalarımız herkes bir koldan ne yapabilirim diye arıyorlar, ağlıyor insanlar destek olmak istiyorlar. Bizde oturduğumuz yerde yazıp, çizerek destek olmak bize yetmedi, neredeyse sağlığımız bozuldu. O yüzden dedik ki gün bugündür hemen Kenan Başkanımızı aradık, ne zaman başımız sıkışsa, ne zaman bir işe ihtiyacımız olsa o yanımızda Allah razı olsun. Onunla beraber dostlarımızın destekleriyle gittik bugün ve malzeme kalmamış yangına, ateşe dayanıklı eldiven bulamadık. Ama onun dışında keser, tırmık, kürek, su pompası firmanın elinde ne kadar varsa hepsini aldık. Daha da yardımlar yağıyor, birçoğunu belediyeye yönlendirdik. Çünkü Fethiye belediyesi bu konuda canla başla çalışıyor. Onların yayınlamış olduğu malzeme listesini de sayfamızda yayınladık, yurtdışından bile arayan dostlarımıza o listeleri gönderdik, herkes canla başla seferber olmuş durumda. İnşallah el birliği ile bu yangından kurtuluruz, bu son olsun bir an önce bitsin ama burada vatandaşların, şehirli, köylü herkesin çalışanlarla, yetkililerle, sivillerle beraber böyle bir organizasyon olması gerçekten çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme