Başkan Karayiğit, 'Fethiye bakirliğini kaybetti'

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit Fethiye'de hızla ilerleyen kaçak yapılaşmaya dikkat çekerek, 'Toprak olmadığı zaman çiftçi, köylü üretmezse herkes aç kalır. Betonun yenmeyeceğini o zaman öğreniriz' dedi.

  • 1091
Başkan Karayiğit, 'Fethiye bakirliğini kaybetti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de tarım arazilerinin betona dönüşmesine tepki gösteren Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Kayaköy, Çamköy, Faralya ve Ovacık mahallelerinde hızla gelişen inşaat sektörüne dikkat çekti. Tarım arazilerine yapılan kaçak bungalov tarzı binaların tarıma gölge düşürdüğünü, ilerleyen günlerde ekilecek bir alanın kalmayacağını kaydetti. Fethiye’nin bakirliğini kaybettiğini dile getiren Karayiğit, tarım arazilerinin korunması gerektiğinin altını çizdi. 
“ÇİFTÇİLER ARAZİSİNİ BETONA HARCAMASIN”
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Kayaköy’de, Çamköy’de, Faralya’da, Ovacık’ta yaz sezonu bittikten sonra hızla gelişen bir inşaat var. Düşünüyorum 10 sene sonra ne olacak? Fethiye’de yaşayan ya da dışarıdan gelip yerleşen insanlar evinin önünde 2 tane marul dikip, maydanoz ekip yetiştiremeyecek mi? Hangi toprakta karnı doyacak? Bu işin sonu kötü… Toprak olmadığı zaman çiftçi, köylü üretmezse herkes aç kalır. Betonun yenmeyeceğini o zaman öğreniriz. Ama iş işten çoktan geçmiş olur. Benim önerim çiftçiler ekip biçmeye devam etsin, arazisini betona harcamasın” dedi. 
“TARIM ALANLARI TALAN OLUYOR” 
Başkan Kenan Karayiğit, “Tarım konusunda Fethiye bakirliğini kaybetti. Tehlike çanları çaldı da geçiyor bile. Bu yapılan bungalov işleri de canımızı sıkacağa benziyor. Biz geçenlerde yaptığımız toplantıda 23 maddenin ilk sırasına bu bungalovları koyduk. Hızla yapılaşmaya gidiyoruz. Tarım alanları talan oluyor. İmarsız tarlalar bile bungalov inşaatı olmaya başladı. Millet cezayı göze alarak, yapıyor. Belediye ve Çevre Şehircilik Bakanlığını göreve davet ediyorum. Elimizde ki tarım alanlarına sahip çıkmamız gerektiğini, çiftçimizi bilinçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu imara açılan arazilerde bizim her zaman dile getirdiğimiz gibi kurulan komisyonlarda Ziraat Odalarından birer tane temsilci almaları gerektiğini bizlerinde fikirlerini almaları gerektiğini hep söylüyorum ama ne yazık ki çiftçilik kuruluşu olan Ziraat odalarından bir tane temsilcilik almıyorlar. Buda herhalde büyüklerimizin ayıbı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
 

Başkan Karayiğit, 'Fethiye bakirliğini kaybetti'
Başkan Karayiğit, 'Fethiye bakirliğini kaybetti'
Başkan Karayiğit, 'Fethiye bakirliğini kaybetti'
Başkan Karayiğit, 'Fethiye bakirliğini kaybetti'

Bakmadan Geçme