Başkan Karaca'yı Sanat Panayırına Bekliyorlar

Fethiye'de yaz aylarında haftada iki gün, kış aylarında da haftada bir gün kurulan El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırı destek bekliyor. Fethiye El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırı Komitesi Başkanı Halil Bahçavan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve eşini, bir cumartesi günü panayıra beklediklerini dile getirerek, 'Sayın Belediye Başkanımız lütfen sesimizi duysun. Bir hafta sonu lütfen sayın başkanımız eşiyle birlikte o stantlarımızı dolaşsın' dedi.

  • 1338
Başkan Karaca'yı Sanat Panayırına Bekliyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye denilince akla Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Çalış Plajı, Amintas Mezarları, Kayaköy geliyor… Tarihi ve doğal güzellikleriyle zengin Fethiye’nin kültürel zenginliklerine katkı yapan insanlar ise daha çok arka planda kalıyor. İşte bu insanlardan belki sadece bir örneği Fethiye El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırı Komitesi. 
FRT TV’de hafta içi her sabah Selin Bayraktar Köktener ve Hülya Kulalı’nın sunduğu Bi Sabah 1 İnsan programının konukları Fethiye El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırı Komitesi Başkanı Halil Bahçavan ve komite katılımcısı Yasemen Telci idi. İki bölümden oluşan programın ikinci bölümünde program moderatörü Hülya Kulalı’nın sorularını cevaplayan Halil Bahçavan ve komite katılımcısı Yasemen Telci, panayır hakkında bilgiler verdi. Sanat ve zanaat panayırı nedir? Neden Fethiye’de böyle bir panayıra gereksinim var? Fethiyeliden, Fethiye’deki yerel yönetimlerden beklentileriniz neler? Yerel yönetimler panayırınıza nasıl yardımcı olabilir? Panayırın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlar neler gibi başlıca soruları cevaplayan Bahçavan ve Telci’nin ortak çağrısı ise; özellikle yerel yönetimin ve turizmcilerin bu panayıra sahip çıkması oldu.
Fethiye El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırı Komitesi Başkanı Halil Bahçavan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve eşini, bir cumartesi günü panayıra beklediklerini dile getirerek; “Biz kendimizi duyuramıyoruz. 9 yıldır bu alanda bu işi yapıyoruz. Ve Fethiye halkının çoğu inanın burada cumartesi günleri stant açıldığından haberdar değil. Bu çok üzücü bir şey. Sayın Belediye Başkanımız lütfen sesimizi duysun. Bir hafta sonu lütfen sayın başkanımız eşiyle birlikte o stantlarımızı dolaşsın. Biz sadece belediyenin arkasındaki sadece o grup değiliz. Bizden kopup giden Çalış’ta, Ölüdeniz’de, Hisarönü’nde bir kadro var. Bunlar çok güzel şeyler. Demek ki biz orada bir şeyler üretmişiz ki artık oraya sığamıyoruz. Yine sığamıyoruz.  Biz şuanda 100 kişi olduk. 50 kişiye masa verebiliyoruz. 0 50 kişi arkadaşımızın yükünü bizden alsınlar. Onlara da bir sokak açsınlar, onlarda mağdur olmasın” diye konuştu. 
Kış aylarının başlamasıyla her cumartesi günü saat 10.00’da açılan ve akşam 18:00’a kadar açık kalan panayır kordon boyunda kuruluyor.  El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırında takıdan ahşap oyma, cam ürünlerden bez bebeklere kadar her şeyi bulabilmek mümkün. 
 

Bakmadan Geçme