Başkan Karaca'dan bilgi aldılar 

Bir grup hayvan sever, oluşturmayı planladıkları 'Patili Dostların Yaşam Merkezi' projesi hakkında bilgi almak için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı ziyaret ettiler. Barınaklarda bulunan virüslerin sokaktan gelen hayvanları olumsuz etkilediğini ileri süren gönüllü hayvan sever Selda Korhan, Eylül ayından itibaren devam eden çalışmalar hakkında bilgi almak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. 

  • 1942
Başkan Karaca'dan bilgi aldılar 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvan sever Selda Korhan yaptığı açıklamada, “Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’nın şartlarının iyileştirilmesi konusunda talebimiz oldu. Bu konuda gönüllü olduğumuzu ifade ettik. Belediye Başkanımızdan aldığımız cevap bizleri çok mutlu etti. Patili Canlarımıza Güzel Bir Yaşam Oluşturacağız isimli projeyi başlattık. 4 Eylül’de kendisiyle yaptığımız toplantıda böyle bir karar alındı. Projemiz hakkında bilgi almak için buradayız. Ağır kış şartları gelmeden bu canlarımıza sağlıklı bir yaşam alanları kurmak istiyoruz. Hayvan barınağı çok büyük bir arazi üzerinde kurulu ama çok küçük bir bölümü kullanılıyor” ifadelerini kullandı. 

Selda Korhan açıklamasını şöyle tamamladı; 
“Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizim barınağımızda da virüsler var ve ölümcül” diyen Korhan, “Tedavi edilmezse ölüm saçıyor. Vatandaşların haklı olarak ihbar ettikleri ve barınağa getirilen canlar, oradaki canlıların yanına bırakılıyor. Hepsinin bakımı yapılıyor ve yemekleri veriliyor. Ama barınağa gittikleri zaman çeşitli faktörlerden dolayı hayatları bir ay sürüyor. Barınak içerisinde 5 dönümlük bir alanı başkanımız bize tahsis etti. Buraya bir hemogram cihazı alınsın, sokaktan gelen hayvanlar burada bir tahlilden geçsin. Eğer sağlıklıysa buna göre bir yol izleyelim. İlaçları, aşıları ve karneleri hazır bir şekilde sahiplenilmesi için orada korunmasını düşünüyoruz. Kendisinden 3,5 ay önce aldığımız sözün ne aşamada olduğunu öğrenmek isteyen birçok kişi var. 2 bine yakın imza topladık.” 


 

Bakmadan Geçme