Başkan Karaca, 'Zincir mağazalar kısıtlandırılmalı'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yerel esnafına sahip çık kampanyasında gündeme gelen zincir mağazalara verilen ruhsatlardan, belediyenin sorumlu olmadığını belirtti. Başkan Karaca, 'Yasal alt yapısını hazırlayan herkese mecbur olarak ruhsat vermek zorundayız. İktidarın bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını istiyoruz' dedi.

  • 1652
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Karaca, 'Zincir mağazalar kısıtlandırılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İktidarın yerel esnaflar için çalışmalar yapması gerektiğini söyleyerek, yerel esnaflar için zincir mağazalara kısıtlama uygulanması gerektiğini söyledi. İlerleyen günlerde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ile birlikte gerekli bakanlıklara taleplerini ileteceklerini kaydetti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklamasında, “Memleketimizin her tarafı zincir mağazalar ile doluyor. Bizler istiyoruz ki mevcut iktidar tarafından büyük zincir mağazaların kısıtlandırılmasını istiyoruz. Belediye olarak şu anlık yapabileceğimiz bir şey yok. Yasal alt yapısını hazırlayan herkese mecbur olarak ruhsat vermek zorundayız. İktidarın bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Ticaret Odası ve Esnaf Odası başkanları ile birlikte bakanlığa taleplerimiz olacak. Büyük zincir mağazalar yerel esnaflarımızı bitirecek duruma geldi” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme