Başkan Karaca, 'Fethiye'de Altyapı Olmazsa Turizm Sıkıntıya Girer'
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye TV'de katıldığı 'Pozitif Düşünce' programında net açıklamalarda bulundu.
Fethiye TV’de yayınlanan Pozitif Düşünce Programı'nın konuğu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu. Fethiye’nin merkezinde altyapı sorununu bitirdiklerini söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Kayaköy, Ölüdeniz ve Hisarönün’de su ve elektrik kesintilerinin Fethiye Belediyesiyle bir alakası olmadığını ifade etti. Her sorunu çözmek için çalıştıklarını belirten Karaca, sorunların kökten çözümü için belediyelere imar yetkisi verilmesini istedi. Merkezde kaçak yapıyla ilgili çok sorun yaşamadıklarını söyleyen Karaca, Kayaköy, Faralya ve Çiftlik bölgelerinde kaçak binanın daha fazla olduğunu söyledi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bir takım sıkıntılar yaşadık. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana alt yapı diyoruz. Altyapı olmazsa Fethiye’de turizmin sıkıntıya gireceğini bütün programlarda dile getirmiştim. Hiç bir belediye başkanının risk alamayacağı alt yapı çalışmalarına girdik. Bölgemizdeki bütün kurumlar ile iyi ilişkiler içerisinde bu çalışmaları yürüttük. Ovacık, Ölüdeniz ve Hisarönün’de ciddi altyapı çalışmalarına girdik. Onlardan da güzel sonuçlar almaya başladık. Merkezimizde elektrik ve wifi kesintilerini ortadan kaldırdık. Belli bölgelerimizde içme suyu ile bazı sıkıntılarımız oldu. Altyapı yapamadığımız bölgelerde elektrik kesintileri ve trafolarda patlamalar meydana geldi. İvedi bir şekilde bu sorunlara müdahale ettik. Şuan sadece Ölüdeniz ve Hisarönü’nün lokal bölgelerinde küçük sıkıntılar var. Onlarda birkaç gün içerisinde çözülecek. Onun haricinde Taşyaka, Pazaryeri ve o bölgedeki mahallelerde sıkıntılar vardı. O bölgedeki motokontları devreye sokarak 2 km’lik yeni bir hat döşettik. 20 bin kişiye yetebilecek kadar bir hat mevcut. Fethiye’de ki lokal sorunları ilgili kurumlarla çözüyoruz” dedi.
“Belediyelere İmar Yetkisi Verilirse Kaçak Yapıların Önüne Geçebiliriz”
Başkan Alim Karaca, “Fethiye belediyesi olarak ilçe belediyelerine imar yapma yetkisi yok. Bizim kaçakla olan mücadelemize ve bu kaçakların yıkımı konusunda baskıcı oluyorlar. ilçe belediyelerine imar yetkisi verilmeli. Ben 41 mahalleden mesulüm. O bölgelerde imar çalışması yapabilmeliyiz. Ve insanların imar sorunlarını çözmeliyiz. Maalesef yıllardır bu sorunlar çözülmüyor. Kayaköy’de bu sorun 30 yıldır devam ediyor. Dört yıldır mücadele veriyoruz. Son aşamaya geldik. Bu sorunlar 15-20 yıl önce çözülseydi eğer bölgede düzenli bir şehirleşme olurdu. İmar barışından sonra 81 vilayette kaçak yapılaşma meydana geldi. O kadar mücadele etmemize ve 100’ün üzerinde binayı yasal hale getirmemize, yıkmamıza rağmen maalesef bunlar halen devam ediyor. Ben de bu konudan fazlasıyla rahatsızım. Ama baktığımız zaman çok çalıştaylar yaptık. Deprem çalıştayları da yaptık. Japon deprem uzmanını buraya getirdik. Japon uzanma onlarda imar barışı diye bir şey olamayacağını ve olmaması gerektiğini söylüyor. Bu bölgede her şey imara uygun bir şekilde yapılmalı. Ama bir çok mahallenin imar sorunu var. İlçe belediyelerine imar yapma yetkisinin verilmesi ve bakan tarafından kontrolünün yapılmasını yetkili kurumlara yeterince ifade ettim. Biz bu şekilde kaçakların önüne geçebiliriz. 2021 de yapılan binaya yine af geldi. Şuan onlar su ve elektrik abonesi alabiliyorlar. Burada su ve elektrik sarfiyatı iki katına çıktı. Merkezde sorun yok ama Kayaköy, Faralya ve Çiftlik bölgelerinde yoğunlaşma mevcut. Bu bölgedeki altyapıları yaptıktan sonra bu sorunlar ortadan kalkar. 2024-2025 yıllarında ciddi programlarımız var.” şeklinde konuştu.