BAŞKAN KARACA, 'BORÇSUZ BİR BELEDİYEYİZ'

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazeteciler ile kahvaltıda buluşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye'nin sorunlarını ve bu zaman kadar yapılan çalışmalar hakkında basına bilgiler aktardı.

  • 1773
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
BAŞKAN KARACA, 'BORÇSUZ BİR BELEDİYEYİZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışmaların %80-%90’nının tamamlandığına dikkat çeken Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’yi korumak adına burada yaşayan insanların gelecekte rahat ve huzurlu yaşaması için bir hayalle yola çıkmıştık. Çalıştığımız birçok yerde 5 kurum bir arada çalışıyor. Onlarla birlikte koordineli bir şekilde Fethiye’de ki alt yapı sorunlarını şuan itibariyle büyük bir bölümünü tamamladık. Üst yapılarda neredeyse yüzde 80,90 oranında tamamlandı” dedi.

BAŞKAN KARACA, “BUNLAR RİSKLİ İŞLER”
Bu kadar alt yapı ve üst yapı çalışmasına hiçbir belediyenin cesaret edemediğine ve bu atılımların risk olduğuna değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Biz göreve gelmezden önce bölgemizle ilgili uzman kadrolarımızla ciddi çalışmalar yapmıştık. Fethiye bölgesinin sadece merkezi değil Ölüdeniz’den başlayıp Göcek’e kadar ciddi alt yapı sorunu olduğunu tespit etmiştik. Göreve geldiğimizde de bunları tek tek burada ki arkadaşlarımızla birlikte ve Büyükşehir ile birlikte çözeceğimizin sözünü vermiştik. Bunlar riskli işler. Hiçbir belediye başkanı alt yapı çalışmasına kolay kolay girmez. Bu durum tarihte de görüldüğü gibi bazı arkadaşlarımızın siyasi sonu olmuştur. Ama her şeye rağmen bizler cesur adımlar ataraktan bu şehrimizin geleceğini ve çocuklarımızın geleceğini hazırlamak adına, bu Fethiye’yi korumak adına burada yaşayan insanların gelecekte rahat ve huzurlu yaşaması için bir hayalle yola çıkmıştık. Çalıştığımız birçok yerde 5 kurum bir arada çalışıyor. Onlarla birlikte koordineli bir şekilde Fethiye’de ki alt yapı sorunlarını şuan itibariyle büyük bir bölümünü tamamladık. Üst yapılarda neredeyse yüzde 80,90 oranında tamamlandı” ifadelerini kullandı.

KARACA, “ÖLÜDENİZ’İN ARITMASINI AÇTIK”
Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının bittiği Ölüdeniz’de arıtma sisteminin bağlandığına da dikkat çeken Başkan Karaca, “Ölüdeniz’de başladık. Bu bölgenin arıtmasını açtık. Belcekız’ın bütün su bağlantılarını yaptık. Suyu getirdik ve bütün otellere verdik. Ovacık ve Hisarönü’nün alt yapısını tamamen tamamladık. Hisarönü’nün üst yapısını da tamamen tamamladık. Ovacık bölgesinde de yüzde 90,95’lik üst yapıyı tamamladık. Önümüzde ki süreçte de kalan kısmı tamamlayaraktan o bölgenin alt yapı sorununu tamamen bitirmiş oluyoruz. Bölgemizde de Baha Şıkman Caddesi, Ölüdeniz Caddesi, Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi’nde ciddi bir alt yapı çalışması yaptık. Bölgemizde ciddi bir internet sorunu vardı. Birçok alana fiber çektirerek ve kanalizasyon hatlarını yenileyerekten havayi hatları yerin altına alaraktan üst yapısını da tamamladık bilebilirim. Bugün Köprübaşı Kavşağı’nı da açtık. Sadece aşınma tabakaları kaldı. Onları da ikinci kademe BSK’sını döktükten sonra çizgilerini çizeceğiz ve levhalandırmalardan sonra da tek taraflı parklanma yaparaktan Fethiye modern bir görünüm kazanacak” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KARACA, “DEVLET HASTANESİ BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Mustafa Kemal Bulvarında alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Karaca, “Alt yapısı devam eden Mustafa Kemal Bulvarı var. Devlet Hastanesi’nin önünde çok kötü bir tarla görüntüsü var. O bölgeyle ilgili hem MUSKİ ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Orada ki enerji sorununu çözebilmek ve görüntü anlamında çirkin görüntüye sebebiyet veren havayi hatları yerin altına alıyoruz. Devamında da ihalesini yaptık. Parası şuanda hazır. Orayla da sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarını yapacağız. Ana hastellerde ki Fethiye Belediyesi olarak bütün alt yapı çalışmalarını bitirmiş oluyoruz. Gördüğünüz gibi kordan da ki çalışmalarımızı da bitirmiştik. Birçok mahalleyi bitirdik. Göcek Mahellesi’nde içme suyu ile ilgili ciddi problemlerimiz vardı. Orada da iki kuyu açaraktan iki kaynak bulduk ve su sorununu tamamen çözdük. Kilometrelerde hat döşeyerek suyunu verdik” dedi.

KARACA, “126 MİLYONLUK BÜYÜK YATIRIM”
Önümüzdeki günlerde 126 milyonluk ileri teknolojik ile biyolojik arıtma yapacaklarına dikkat çeken Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Önümüzde ki bir ay içerisinde şuan birçok vatandaşımız bunu bilmiyor ama bu bölgede 126 milyon değerinde ileri teknoloji ile biyolojik arıtma yapıyoruz. Montajlarına başladık. Bir ay içerisinde açmayı düşünüyoruz. 3 nokta da sizlerin de gördüğü üzere kanalizasyon kokuları geliyor. Onları şuan minimize ettik fakat tamamen ortadan kaldırabilmek adına bir ay sonra bu arıtmamızı açaraktan tam zamanlı çalışma sonrasında Fethiye’nin hem körfez kirliliğini önlemiş olacağız hem de kokuyla ilgili problemleri ortadan kaldırmış olacağız. Fethiye’nin 30,35 yıllık alt yapı ile ilgili sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Total de baktığımızda Büyükşehir ve İlçe Belediyesi olarak 760 milyonluk yatırım şuan itibariyle tamamlanmış durumda. Önümüzde ki süreçte de 200,250 milyon gibi bir yatırım yaparsak, Fethiye Belediyesi’nin şuan finans durumuna bakarsak Türkiye genelinde çok güçlü durumda. Hiç borcu olmayan ve kasasında parası olan Türkiye2de ki iki, üç belediyeden bir tanesi. Bunu da yaptığımız takdirde Cumhuriyet tarihinde bir dönemde yapılan en büyük yatırımlar olacak. Ben bunu belgeleriyle birlikte sizlerle ve birçok platformda paylaşacağım. Bunları sizler de görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

KARACA, “FETHİYE’NİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİK”
Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında Fethiye’de girilmedik yerin kalmadığına vurgu yapan Başkan Karaca, “Fethiye’nin altını üstüne getirdik. Bu çalışmaları yaparken tepkiler de aldık, halkımız ve esnaflardan da tepkiler aldık. Fakat hiçbir zaman esnafımızı yalnız bırakmadık. Bu süreç içerisinde her güne esnaflarımızla birlikte olduk. Onlar da bu süreçte bana sahip çıktılar. Sefaya ulaşabilmek için cefa çektik ama sonuç güzel oldu. Bazı projelerimiz tamamlandıktan sonra daha güzel olacak. Halka yönelik çok güzel projeler yapmak istiyoruz. Halk evleri ve halk plajları yaptıysak nikâh ve düğün salonları yapacağız. Kapalı Pazar yerleri yaptıysak ekonomik yapısı olan gençlerimiz için gençlik merkezi yapmak istiyoruz. Yerini kamulaştırdım. Bugün ki değeri ile hem otopark hem de gençlik merkezi için 35 milyon değerinde arazi kamulaştırdık. Projeleri hazır. Ruhsatını aldıktan sonra 2023 yılında bunu hayata geçirmek istiyoruz. Dershaneye gidemeyen çocuklarımızı alacağız, uzman eğitim kadrolarımızla o bölgedeki çocukların ücretsiz eğitim alabilmesi, kütüphaneden yararlanabilmesini sağlayacağız. En üst kata da cafe yapacağız. Bu tür çalışmalarımız var. Düğün salonumuzda da çok uygun fiyatlarla maliyetine kar gözetmeden bölgemizin halkına hizmete sunmak istiyoruz. Kalan iki yıllık süreç içerisinde. Daha birçok projelerimiz var. Onları televizyon programlarında sizlerle paylaşacağız. Salı günü FRT TV’deyiz. Bunları bölgemizde ki halkımıza siz değerli basın mensupları aracılığıyla aktaracağız” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN KARACA, “BIRAKIN DENİZİ, BİR TEKNEYİ DENETLEME YETKİMİZ YOK” 
Körfez sorunu hakkında da konuşan Başkan Karaca, “Seçimlerden önce Şehre ve Şehircilik Bakanı geldi ve bu körfezi temizleyeceğini söyledi. Akabinde finans sorunlarını çözdükten sonra bu körfezin temizleneceği söylendi. Aradan 3 yıl geçti fakat hiçbir gelişme yok. Biz onlara daha önceden sizlerin aracılığıyla bir teklif sunmuştuk. Bizden aldığınız Göcek Marine’yi bize verin, Kumburnu koylarını bize verin ve işletelim. Bu körfezi de temizleyelim. Uzun vadeli krediler bulabilecek gücümüz var. Sonrasında bu körfezi temizleyeceğimi söyledim. Fakat Göcek Marine’yi, koyları, Ölüdeniz’i vermediler. Onun için bu girdiler ile Fethiye Belediyesi’nin şuan itibariyle burası 800 milyondan az bir paraya temizlenmeyeceği için temizleme durumu yok. Daha önceden yaptırmış olduğumuz fizibilite çalışmalarında 120 milyon artı kdv ile burası temizleniyordu. Marine bizde olsaydı oranın geliriyle körfezi temizleyecek durumdaydık. Şuan ise girdiler 5,6 katına çıktı. Şuan itibariyle Fethiye Belediyesi’nin 800 milyon lira bir bütçeyi buraya ayıracak bir gücü yok. Kimse birbirini kandırmasın. Burası devlet gücüyle temizlenecek. Temizlenmesi gerekiyor. Deniz yüzeyine atık bırakan bir tekneyi denetleme yetkimiz bile yok. Onun için bu duruma bakanlık el atacak. 8 ay sonra da seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidar olduğu takdirde biz burayı temizleyeceğiz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme