Başkan Gürün Yasağı Canlı Yayında Öğrendi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sokağa çıkma yasağını FRT Televizyonu'nda Erdoğan Cankuş hazırlayıp sunduğu, Pozitif Düşünce programı esnasında canlı yayında öğrendi Gürün, 'Neden iki gün süreyle olduğunu anlayamadım. Biz ilçeler arası seyahat kısıtlaması gerektiğini iletmiştik ilçe içinde hareket olabilir o da kısıtlı olsun demiştik. Çok daha ağır bir kısıtlama ile sokağa çıkma yasağı geliyor. Dolayısıyla bu çok önemli bir olay ama neden sadece iki gün ve neden sadece sokağa çıkma yasağı. Bunun izaha muhtaç durumu var' dedi. 

  • 2304

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sokağa çıkma yasağını FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş hazırlayıp sunduğu, Pozitif Düşünce programı esnasında canlı yayında öğrendi Gürün, “Neden iki gün süreyle olduğunu anlayamadım. Biz ilçeler arası seyahat kısıtlaması gerektiğini iletmiştik ilçe içinde hareket olabilir o da kısıtlı olsun demiştik. Çok daha ağır bir kısıtlama ile sokağa çıkma yasağı geliyor. Dolayısıyla bu çok önemli bir olay ama neden sadece iki gün ve neden sadece sokağa çıkma yasağı. Bunun izaha muhtaç durumu var” dedi. 

Canlı yayında öğrendiği sokağa çıkma yasağını değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çok ağır bir kısıtlama ile sokağa çıkma yasağının geldiğini ifade etti. Bu süreçte sağlık çalışanlarına yönelik servislerini devam ettireceklerini kaydeden Gürün, vatandaşların ihtiyaçları için oluşacak durumlara karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin görev başında olduğunu söyledi. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün açıklamasında, “Neden iki gün süreyle olduğunu anlayamadım. Biz ilçeler arası seyahat kısıtlaması gerektiğini iletmiştik ilçe içinde hareket olabilir o da kısıtlı olsun demiştik. Çok daha ağır bir kısıtlama ile sokağa çıkma yasağı geliyor. Dolayısıyla bu çok önemli bir olay ama neden sadece iki gün ve neden sadece sokağa çıkma yasağı. Bunun izaha muhtaç durumu var. Ben sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden şikayetçi değilim daha önce de ifade etmiştik bu şekilde daha net kararlar üretilmesi gerektiğini söylemiştik” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Gürün, “Biz bunları söylerken hiçbir şekilde siyaset yapmıyoruz. Şu anda bu salgını halk sağlığını ilgilendiren olayı insan odaklı ve insan sağlığı dışında başka bir amaç için kullanmak kadar kötü bir şey yok. Gerçekten vicdanen kabul edilebilecek bir şey değil bizim bütün söylediğimiz bütün yapmaya çalıştığımız insanımız, hemşerimiz ve onun sağlığı ama ekonomisi ekonomisini hükümet düşünecek bunu da muhakkak suretle desteklemesi lazım. Neden iki gün süreyle olduğunu soracağız anlamaya çalışacağız ama iki gün olması bana apatik geldi fakat muhakkak gerekçesi vardır onu anlarız. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeni ile cumartesi ve pazar günü sağlık çalışanlarımız için ulaşım seferlerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için oluşacak durumlara karşı ekiplerimiz hazır ve görevinin başındadır” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme