Başkan Çıralı, FTSO Raporunu Başkan Karaca'ya teslim etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Aralık 2020 – 19 Şubat 2021 tarihleri arasında, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen FTSO Meslek Grubu Toplantıları'nın sonuç raporu hazırlandı. Raporun Fethiye Belediyesi'ne ilişkin kısmı, 13 toplantıya da başkanlık ederek üyelerden gelen öneri, talep ve şikayetleri dinleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya teslim edildi. 

  • 681
Başkan Çıralı, FTSO Raporunu Başkan Karaca'ya teslim etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle meslek grubu toplantılarının gerçekleştirilememesi üzerine harekete geçen FTSO yönetimi, sektörlerin son durumu hakkında bilgi alarak, üyelerin öneri, talep ve şikayetlerini derlemek amacıyla toplantıları online video konferans yöntemiyle gerçekleştirme kararı aldı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında, ilki 23 Aralık 2020 tarihinde 7 Nolu Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Grubu ile yapılan meslek grubu toplantıları, 19 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen 1 Nolu İmalatçılar Grubu toplantısıyla sona erdi. Bu süreçte yaklaşık 500 üyenin katıldığı, 13 ayrı meslek grubu toplantısına başkanlık eden Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı, FTSO çalışmaları hakkında bilgi verdiği üyelerin, öneri, şikayet ve taleplerini dinledi. 
Raporun Fethiye Belediyesi’ne ilişkin kısmı tamamlandı 
Toplantılarda dile getirilen tüm, öneri, şikayet ve talepler aynı anda FTSO çalışanları tarafından not alındı. Toplantıların tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayan FTSO, ilk olarak raporun Fethiye Belediyesi’ne ilişkin kısmını tamamladı. 10 sayfalık raporda üyelerden gelen Fethiye Belediyesi’ni ilgilendiren talepler, ‘Katı atık, işgaliye, ilan ve reklam bedelleri’, ‘Turizm bölgelerinde ve turizm sektöründe aşılama çalışması’, ‘97 sokakta çevre düzenlemesi’, ‘Paspatur’un minibüs güzergahlarına dahil edilmesi’, ‘Koylarda kaçak yapılaşma’, ‘Tarım arazilerinde kaçak yapılaşma’, ‘İnşaat sektöründe yönetmeliklerdeki ve uygulamadaki sorunlar’, ‘Fethiye Körfez kirliliği’, ‘Yat çekek yeri ve Karaot projesi’, ‘Fethiye merkezdeki trafik sıkışıklığı ve otopark yetersizliği’, ‘Ölüdeniz bölgesinde çöp ve tuvalet sorunu’, ‘Zincir marketlerin konut alanlarında ruhsatlandırılmaması’, ‘Fethiye merkezindeki sanayi sitesinin taşınması’, ‘Fuar ve kongre merkezi ihtiyacı’ ile ‘Kamp alanlarının denetlenmesi’ konu başlıkları altında toplandı.
Başkan Çıralı raporu, Fethiye Belediye Başkanı Karaca’ya teslim etti
Hazırlanan rapor, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından belediye binasındaki makamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teslim edildi. Görüşmede Başkan Çıralı ve Belediye Başkanı Karaca, üyelerden gelen talep, öneri ve şikayetler hakkında sözlü olarak da görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Başkan Çıralı, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe desteklerle gerçekleştirilen ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ ile ‘Fethiye-Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Raporu’ hakkında da Başkan Karaca’ya bilgi verdi.
Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Çıralı, yaklaşık 2 aylık süreçte ortaya çıkan raporun kendileri açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Üyelerin dile getirdiği sorunların çözümü konusunda atılacak tüm adımları büyük memnuniyetle karşılayacaklarını vurgulayan Başkan Çıralı, “Üyelerimizin dile getirdiği sorunlar, Fethiye halkının ortak problemleri. Taleplerin olumlu sonuçlanması durumunda ilçemiz, ekonomik ve ticari faaliyetlerin rahat sürdürüldüğü, çok daha yaşanılır bir yer haline gelecektir.” dedi.
Rapordaki taleplerin makul ve karşılanabilir olduğuna dikkati çeken Başkan Çıralı, “Öncelikle bu raporun ortaya çıkmasındaki katkılarından dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Uzun soluklu bir süreçte, kıymetli vakitlerini ayırarak bizlerle birlikte ilçemizin sorunlarına çözüm aradılar. Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca da raporda yer alan talepleri çok olumlu karşıladı. Taleplerin gerçekleştirilmesi konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Kendilerine de yaklaşımlarından dolayı üyelerimiz ve Odamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.  

Bakmadan Geçme