Başkan Çıralı, 22-23 Milyon TL nefes kredisi kullandıracağız

Küresel salgın nedeni ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin finansman ihtiyacına cevap verebilmek için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yoğun girişimleri ile 'Nefes Kredisi' sağlandı. Fethiye'de de 'Nefes Kredisi' bugünden itibaren hayata geçirilirken, bu kredinin '8. TOBB Nefes Kredisi' olduğu ifade edildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı 'Yıllık yüzde 17.50 faizli nefes kredisi, 6 ay ödemesiz 12 taksitli olacak. Yani 6 ay boyunca ne ana para ne faiz ödemesi olmayacak. Fethiye'de üyelerimize 22-23 milyon TL 'Nefes Kredisi' kullandıracağız' ifadelerini kullandı. 

  • 1052
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Çıralı,  22-23 Milyon TL nefes kredisi kullandıracağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı yaptığı açıklamada; Haziran ayı ile yürürlüğe giren normalleşme tedbirleri ile birlikte hareketlenen 2021 yılı turizm sezonunun hayırlı olmasını temenni etti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, TOBB’un Nefes Kredisini Fethiye’de de üyelerine sağlamak istediklerini belirterek, “FTSO olarak TOBB ile birlikte üyelerimiz için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz” dedi. 
Başkan Osman Çıralı, “Küresel salgın nedeni ile üyelerimizin finansman ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına bizimde girişimlerimiz ile TOBB nezdinde bir çalışma başlatıldı. TOBB Nefes Kredisi 8.’si oluyor. Bugün itibariyle bankalara teminatımızı yatırdık. Yıllık yüzde 17,5 faiz ile 6 ay ödemesiz 12 ay eşit taksitle 6 ay boyunca anapara faiz ödemesi yapılmayacak. Kredinin ilk özelliği 2021 yılı cirosu, 2019’a göre yüzde 25 düşük olanlar kullanabilecek. Bu en önemli konulardan biri. Yani 2020 cirosu 2019’dan yüzde 25 düşük olmayanlar zaten Nefes Kredisine müracaat etmeleri mümkün değil. Öncelikle arkadaşlar muhasebecilerinden belgeleri ve odamızdan da faaliyet belgelerini alıp müracaat edebilecekler. Biz oda olarak bankalara 1 milyon 500 lira teminat yatırdık. Bunun çarpanı 10 oluyor. TOBB’unda bir desteği var. Delege başına verilen bir para. Onu da üzerine eklediğimiz zaman 22-23 milyon TL gibi Fethiye bölgesinde bir kredi kullandıracağız. Cirosu 1 milyon TL’ ye kadar olan üyelerimiz 50 bin, 1 milyon-10 milyon olan üyelerimizde 200 bin TL kredi kullanabilecekler. Bu sefer bankalarda ayrım yok. 8 tane banka var. Ziraat, Halk, Vakıf, İş, Garanti, Yapı Kredi, Akbank ve Deniz Banktan kullanabiliyorlar. Aslında Ziraat Yatırım ve Vakıf Yatırım da bunun içindeydi ama bölgemizde Ziraat ve Vakıf Yatırım olmadığı için kullanamıyorlar. Birçok oda bizim bu yatırdığımız parayı yatıramıyor. Biz imkanlar doğrultusunda elimizden geldiğince üyelerimizin kullanması adına bütün paramızı verdik. Odaya da müracaatımız oldu. Haziran ayında ödenmesi gereken aidat borçlarının geçen seneki gibi Ekim ayına ertelenmesi talebimizi de TOBB’a bildirdik. Sezon iyi geçer, herkes parasını kazanır. Ekim ayında da aidatları öderiz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme