Başkan Aras, Seki'deki Yağlı Güreşlere Katıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen 31.Geleneksel Seki Yağlı Güreşleri'ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da katılım sağladı.

  • 889

Başkan Aras, Seki'deki Yağlı Güreşlere Katıldı

Seki Zümrüt Çayırı'nda devam eden 31. Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Aras, öncelikle Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve tüm emek veren herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı.

Başkan Aras, Seki'deki Yağlı Güreşlere Katıldı

Başkan Aras, "31. Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri için buradayız. Öncelikle organizasyon komitesine, sevgili Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli’ ye, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ ya ve buraya destek veren tüm belediye başkanlarına, çok kıymetli Meslek Odası Başkanlarına, muhtarlarımıza ve Bu güzel güreşe ilgi gösteren çok kıymetli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yağlı pehlivan güreşleri, Türk kültürünün kadim bir etkinliğidir. Hem sağlık, hem direnç, hem güç, hem enerji ve bizim kültürümüzü yansıtan faaliyettir. Yaklaşık 1000 yıldır bu güreşler yapılıyor.

Selçuklulardan beri yapılan bir gelenek bu. Biz de bu geleneği yaşatmak için gereken desteği veriyoruz. Allah’ ımız güreşçilerin yanında olsun, onların yanında olsun. Ayaklarına taş değmesin. Bundan sonra ki Fethiye Başkanımızın Karaçulha Yağlı Güreşleri organizasyonu var. Orada da çok önemli bir güreş etkinliği var. Kırkpınar gibi Türkiye’ de çok büyük güreş etkinlikleri var.  Umarın Anadolu’ nun her köşesinde bu kültür yaşar ve yaşatılır. Ben tekrar bu güreşleri düzenleyen tüm ekibi kutluyorum ve tebrik ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme