Başkan Akdenizli'den Güreşseverlere Teşekkür

31. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini geride bıraktıklarını dile getiren Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayan on binlerce güreşsevere teşekkür etti.

  • 250

Başkan Akdenizli'den  Güreşseverlere Teşekkür

Hafta sonu Seki Zümrüt Çayırında gerçekleşen 31. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin her yerinden gelen yaklaşık 45 Bin  güreşsever, 72’si başpehlivan olmak üzere 1000 baş pehlivan adayını heyecanla izledi. 

31. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri final müsabakasını Tarihi Kırkpınar 2023 ve 2024 yılları altın kemerli başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Doğan Özkaya arasında gerçekleşirken finalist Çorum’lu başpehlivan Mustafa Doğan Özkaya oldu.

Ara ara havanın yağmurlu olmasına rağmen seyir zevki yüksek bir güreş organizasyonu olduğunu belirten Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, yağlı güreşleri izlemeye gelen tüm vatandaşlara teşekkür etti. 

Başkan Akdenizli'den  Güreşseverlere Teşekkür

Başkan Akdenizli  konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak amacıyla 31. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz buyıl da yoğun ilgi gördü. Son Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Cengizhan Şimşek,  Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz gibi Türkiye'nin ünlü 72 başpehlivanının da aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 pehlivan er meydanımıza çıktı. 

Bizleri bu etkinliğimizde AK Parti Muğla Milletvekillerimiz Yakup Otgöz ve Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras, Seydikemer Kaymakamımız Yıldız Büyüker, Fethiye Kaymakamımız İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Baş Savcımız Günşafak Karartı, Adalet Komisyonu Başkanımız Erdem Oğuz Özer, ilçe belediye başkanlarımız, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları ve yöneticileri, mahalle muhtarlarım ile diğer tüm protokol üyelerimiz bizleri yalnız bırakmadı. Yağlı güreşlerimizi on binlerce vatandaşımız takip etti. 

Seydikemer Belediyesi olarak, çok güzel bir organizasyonu geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin en büyük yağlı güreş organizasyonlarından biri olan Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı  Pehlivan Güreşleri’nde bizleri yalnız bırakmayan tüm güreşseverlerimize, organizasyonun güzel geçmesi için görev alan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunun yanında her zaman güreş sporunun ve güreşçinin destekçisi olan Seydikemer’li iş insanı Şaban Karaşal, bu yıl yine güreşlerimizin ağası olmuştur. Kendisini  tebrik ediyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme