Başkan Akdenizli'den 12 Eylül Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinin en yüksek prensip olduğunu belirterek, bu ilkeyi ortadan kaldırmaya kalkanların yaptığının, her şart altında ihanet olduğunu vurguladı.

  • 259

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 12 Eylül 1980 darbesinin 44’üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yayımladı.

Başkan Akdenizli açıklamasında, “Milletin egemenliğini hedef alan tüm darbe ve antidemokratik müdahalelere, gereken cevabı demokrasiye sahip çıkarak verdiklerini kaydederek, "12 Eylül'den 15 Temmuz'a tüm ihanet şebekeleri, millet iradesi karşısında yenildi. 15 Temmuz direnişi, tüm darbelere verilen cevap oldu. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi en yüksek prensiptir. Bu ilkeyi ortadan kaldırmaya kalkanların yaptığı, her şart altında ihanettir." ifadesini kullandı.

27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri ile 15 Temmuz darbe girişimi aynı şeytani çetelerin  işinin  ve organizasyonu olduğunu da aktaran başkan Akdenizli, “Birisini diğerine tercih eden, birisini kınayıp diğerini sahiplenen bizden değildir. Yaşasın Bilâ kayd u Şart Millet İradesi, yaşasın Türk Milleti ve milletin ölmez değerleri…” ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme