Bankalar - Hastaneler - PTT Arefe Günü Açıkmı ?

Perşembe günü için belirlenen yarım günlük resmi tatil nedeniyle 'Arefe Günü bankalar açık mı?' sorusu sorulmaya başlandı.

  • 2784
Bankalar - Hastaneler - PTT Arefe Günü Açıkmı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 Arefe Günü resmi kurumların ve bankaların çalışma saatleri açıklandı. Bu yıl Arefe Günü’nün Perşembe’ye denk gelmesiyle birlikte PTT ve bankaların saat kaça kadar çalışacağını merak konusu olmuştu. Arife Günü’nün tam gün olarak resmi tatil ilan edilmemesi nedeniyle 14 Haziran Perşembe günü bankalar öğlene kadar açık olacak. 12:30’a kadar işlemlerin yapılabileceği bankalarda ve PTT’ler öğleden sonra resmi tatile girecek cuma günü ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü olması nedeniyle bankalar ve PTT’ler kapalı olacak.

Aynı şekilde noterler ve hastaneler de öğlen saatine kadar açık olacak bazı hastaneler ise öğleden sonra çalışmaya devam edecek.

2018 YILI AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı’nın tatil süresini belirleyecek olan Arefe Günü bu yıl 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Resmi kurumların öğlene kadar hizmet vereceği günde öğleden sonra hafta sonu uygulamasına geçilecek. Bu nedenle bayram boyunca nöbetçi eczaneler ve çalışması zorunlu diğer kurumlar açık bulunacak.

NOTERLER AREFE GÜNÜ AÇIK MI?

Bankalar ve PTT’ler gibi noterler de benzer saat uygulamasını kullanacak. Bu nedenle bu tarihten önce işlem yapması gerekenler Perşembe günü öğlen saatine kadar işlemlerini yapmaması durumunda 18 Haziran 2018 Pazartesi gününü beklemek zorunda kalacak.

Bakmadan Geçme