• Haberler
  • Ekonomi
  • Bankalar Emekliler İçin Promosyon Yarışına Girdi, Vakıfbank'tan Çift Promosyon Kampanyası

Bankalar Emekliler İçin Promosyon Yarışına Girdi, Vakıfbank'tan Çift Promosyon Kampanyası

Bankalar, emeklileri kendi müşterileri yapmak için yeni kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Yakın zamanda bir kamu bankası olan Vakıfbank, emeklilere çift promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Peki, şu an bankalar arasında en yüksek promosyon tutarı nedir ve diğer bankalar da çift promosyon ödemesi yapacak mı? İşte merak edilen detaylar...

  • 1819
Bankalar Emekliler İçin Promosyon Yarışına Girdi, Vakıfbank'tan Çift Promosyon Kampanyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temmuz ayında yapılan emekli maaş zamları sonrasında bankalar, promosyon tutarlarını güncellemeye başladı. Şu anda promosyonların 18 bin TL seviyelerine ulaştığı görülmekte; ancak bankaların ek talepleri, örneğin fatura ödeme talimatı veya kredi kartı kullanımı gibi şartlar yerine getirildiğinde bu tutar 18 bin TL’yi de aşabiliyor.

Son dönemde dikkat çeken en önemli kampanyalardan biri Vakıfbank’tan geldi. Banka, 30 Eylül tarihine kadar geçerli olacak şekilde emeklilere çift promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. Şu an mevcut promosyon tutarı 12 bin TL iken, buna ek olarak 12 bin TL’ye kadar nakit ödeme daha yapılacak ve toplamda 24 bin TL’ye varan promosyon ödemesi alınabilecek. Bu kampanyadan yararlanmak için emekli maaşının Vakıfbank’a taşınması veya yeni emekli olunması gerekiyor.

Peki, emekliler mevcut promosyon tutarlarını artırmak için bankalarla pazarlık yapabilir mi? Emekli promosyonları daha da yükselecek mi? Vakıfbank’ın başlattığı bu kampanya diğer bankaları nasıl etkileyecek?
Bu sorulara yanıt veren Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” olarak ilan ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda binlerce kurumla emeklilere yönelik anlaşmalar yapıldığını belirtti. Bayram, “Vakıfbank’ın çift promosyon kampanyası, diğer bankalar için de bir örnek teşkil edecektir. Emekliler, promosyon yenilemesi yapmadan önce mutlaka pazarlık yapmalı ve diğer bankaların sunduğu imkanları araştırmalıdır. Özellikle TL ihtiyacının yüksek olduğu bu dönemde, bankalar arasında promosyon rekabeti artacaktır. Diğer bankaların da benzer çift promosyon kampanyalarını duyurmasını bekliyorum” dedi.

Bayram ayrıca, Merkez Bankası’nın piyasadaki fazla TL’yi çekme hamlelerine rağmen, bankaların yurt içi kaynaklara yönelme eğiliminde olduğunu belirterek, bu nedenle müşteri kazanmak için promosyon tutarlarının daha da artabileceğini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme