• Haberler
  • Eğitim
  • Bakan Tekin'den Okul Açılış Tarihleri Hakkında Açıklama

Bakan Tekin'den Okul Açılış Tarihleri Hakkında Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının açılış tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, 'Okulların açılışını ertelemeyi düşünmüyoruz. Şu an böyle bir gündemimiz yok,' dedi.

  • 491
Bakan Tekin'den Okul Açılış Tarihleri Hakkında Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Tekin, eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kaldığını belirterek, Bakanlık olarak hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. "Tatillerin bitmesiyle birlikte okulların açılışına yönelik hazırlıklarımıza hemen başladık ve yoğun bir şekilde devam ediyoruz," diyen Tekin, Türkiye genelinde ve deprem bölgesinde eğitim süreçlerinin sorunsuz bir şekilde başlayacağını vurguladı.
Tekin, 6 Şubat'ta yaşanan deprem nedeniyle bazı okulların kullanılamaz hale geldiğini, bu okullarla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. "Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda, 11 ildeki derslik ve okul sayılarını 6 Şubat öncesi seviyelere çıkarmak için projeksiyonlar çizdik. Bazı illerimizde derslik sayısını yüzde 15-17 oranında artırmış bulunuyoruz," şeklinde konuştu.
Deprem bölgesindeki eğitim sürecinin 9 Eylül itibarıyla sorunsuz bir şekilde başlayacağını açıklayan Tekin, "Konteynerlerde eğitim gören öğrenci kalmıyor. Ancak bazı öğretmenlerimiz konteynerde konaklamaya devam edecek," dedi. Ayrıca, güçlendirme ihtiyacı olan dersliklerle ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirtti.
Ara tatillerle ilgili olarak ise Tekin, "Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili şu an için bir gündemimiz yok," ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme