Bakan Selçuk, Eğitim Gönüllülerini Onurlandırdı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi inceleme ve değerlendirme toplantısı için Muğla'ya geldi. Yüzde 100 eğitime destek kampanyası çerçevesinde Muğla genelinde eğitime maddi destekte bulunan 60 hayırsever Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından plaket ile ödüllendirildi.

  • 1126
Bakan Selçuk, Eğitim Gönüllülerini Onurlandırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Muğla programına Vali Esengül Civelek'i ziyareti ile başladı. Valilik Binası önünde Bakan Selçuk’a isminin yazılı olduğu fidan sertifikası takdim edildi. Bakan Selçuk Valilik toplantı salonunda basına kapalı olan İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Selçuk'a AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete eşlik etti. 

Bakan Selçuk gün içinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde üniversitenin Eğitim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldikten sonra milletvekilleri, belediye başkanları, hayırseverler, iş insanları ve STK temsilcileri ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda bir araya geldi.  Bakan Selçuk MUTSO’da bir araya geldiği STK temsilcileri ve ilçe belediye başkanları ile tek tek selamlaştı. Buradaki programda Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Fethiye Belediye Başkanı Ali Karaca ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de yer aldı.  
Konuşmalardan önce Yüzde 100 eğitime destek kampanyası çerçevesinde Muğla genelinde eğitime maddi destekte bulunan 60 hayırsever Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından plaket ile ödüllendirildi. Plaket töreni sonunda toplu fotoğraf ve görüntü çekildi.

VALİ CİVELEK, “MUĞLA’NIN EĞİTİM SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”
Muğla Valisi Esengül Civelek burada yaptığı konuşmada; “Eğitimdeki gelişmeler ilimizde de karşılık bulmuştur. Muğla’mız eğitim alanında okullaşma oranları, derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları, okullarımızın fiziki koşulları itibariyle ülkemiz ortalama verilerine göre çok iyi konumdadır. Milli Eğitim Bakanlığının görev ve sorumlulukları kapsamında ilimizde eğitim alanında gerçekleştirilen tüm yatırımlar ile eğitim öğretim faaliyetlerinden dolayı zatıalinize müteşekkirim. Eğitimin milletlerin en özel ve en önemli konusu olduğunun; gelişmenin, kalkınmanın, bölgesel ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğin, nitelikli insan gücüyle mümkün olduğunu, nitelikli insan gücünün de nitelikli eğitimle pekiştirildiğini, gelişmiş ülkelerin çok başarılı, güçlü eğitim sistemleri olduğunu biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen stratejik hedeflere ulaşmak için yerelden ulusala katkı sağlamak üzere ilimizin eğitim seviyesinde daha da yükseltmek sorumluluğumuzda ilgili tüm taraflar olarak el birliği, gönül birliği, iş birliği, güç birliği içerisinde çalışmalarımıza hep birlikte var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılımcılara yönelik konuşma yaptı. Bakan Selçuk’un konuşması basına kapalı şekilde gerçekleşti. 

Haber Hülya Kulalı
 

Bakmadan Geçme