Bakan Koca tartışmalara noktayı koydu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Semptomsuz vakaları günlük koronavirüs tablosuna eklemiyoruz' açıklamasını yaptıktan sonra eleştirilerin hedefinde yer almıştı. Koca, 15 Ekim'den itibaren koronavirüs semptomu göstermeyen vaka sayılarını da açıklayacaklarını ve bu verileri DSÖ ile paylaşacaklarını söyledi.

  • 1107
Bakan Koca tartışmalara noktayı koydu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Koca, yanlış algı yaratıldığını belirtti ve "Her ülke kendi test politikasını belirliyor. Biz de Dünya Sağlık Örgütü'ne bizim test rehberimizle, test politikamızla ilgili her bilgiyi verdik. Dedik ki: 'Semptomlu yani hastalık bulgusu olan kişilere test yapıyoruz'. Oxford'un yayımladığı, hangi ülkenin nasıl test yaptığıyla ilgili tabloda da bu görünüyor" dedi.

Temmuz ayında normalleşme sürecine geçildiğini aktaran Koca, " Sınırlamalar kalktı, ülkeler arasındaki geçişler başladı. Biz de havaalanı gibi, yurtdışına gidenler gibi, cezaevinde olanlar gibi, çeşitli kesimlerde kesitsel taramalara başladık." ifadelerini kullandı.
"BUNDAN SONRA KESİTSEL TARAMALARI DA TOPLUMLA PAYLAŞACAĞIZ''
Koca, "Kesitsel taramalarda semptom yok. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları da toplumla paylaşacağız. Semptomu olmasa da paylaşacağız" dedi.

"BU AYIN 15'İNDE BAŞLIYORUZ"

Koca, "Bu ayın 15'inde başlıyoruz. Ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü'ne bildireceğiz" ifadelerine yer verdi.

NE OLDU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklama ile semptomu olmayan vakaların günlük paylaşılan koronavirüs tablosunda yer almadığını söylemişti. Bu açıklamanın üzerine eleştirilerin hedefin olan Koca, Türk Tabipler Birliği tarafından istifaya davet edilmişti. Eleştirilere yanıt veren Bakan Koca, ulusal çıkarları gözettiğini aktarmıştı.

Bakmadan Geçme