Babadağ'da Yine Uçuş Rekoru

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden olan Babadağ'da bu yılda uçuş rekoru kırılıyor. Babadağ Hava Oyunları ve Rekreasyon Merkezi'nin pistlerinden tandem (ikili) single (tekli) olmak üzere bu yılın ocak ayından ekim ayı sonuna kadar 162 bin 818 uçuş gerçekleştirildi. Bu rakamın geçen yılın toplam uçuşunu geçtiğini ifade eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Osman Çıralı '2019 yılı için hedefimizi 180-200 bin arası belirlemiştik. 2 ay daha uçuşlar devam ediyor. Hedefimize ulaşmayı umuyorum' ifadelerini kullandı.

  • 1449
Babadağ'da Yine Uçuş Rekoru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden Babadağ yine uçuş rekoru kırıyor. Geçtiğimiz yıl 160 bin uçuş gerçekleştirilen Fethiye Babadağ’da bu yılda ilk on aylık dönemde geçen yılın uçuş rakamı geçildi. Babadağ’da bu yıl 180 ile 200 bin arasında uçuş beklenirken tandem ve single uçuşların devam ettiği kaydedildi. Özellikle şu günlerde başta Çin olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinden Yamaç paraşütü ile Babadağ’dan Ölüdeniz’e uçmak isteyen turistler yöreyi canlı tutmaya devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Osman Çıralı, ''Bu yıl ocak ayından ekim ayı sonuna kadar Babadağ’dan Ölüdeniz’e137 bin 955 tandem (ikili), 24 bin 863 single (tekli) uçuş olmak üzere 162 bin 818 uçuş gerçekleştirildi. Geçen yılın rakamını geçmiş bulunuyoruz önümüzdeki iki ayda hedefimiz olan rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum’ dedi. Çıralı, ‘Geçen yıl 160-162 bin rakamlarına ulaşmıştık. Bu yıl Ekim ayı sonu itibariyle 162 bin 818 uçuş yapıldı. Bu bizim hedeflerimizi yakaladığımızı gösteriyor. 2019 yılı için hedefimizi 180-200 bin arası belirlemiştik. Kalan 2 aylık süreçte ne kadar uçuş olur bilemeyiz ama geçen yılı geride bıraktığımızı görüyoruz. Önümüzdeki yıl teleferiğin bitişini de göz önüne alırsak, sayıların daha da yukarılara çıkacağını düşünüyoruz’ dedi. 

HARÇ PARASININ DÜŞÜRÜLMESİNİ BEKLİYORUZ
Çıralı; ‘Bizim teleferik projesini Haziran ayına yetiştirmek konusunda bir sıkıntımız yok. Bakanlıklardan onay ile ilgili sıkıntımız var. 10,5 ayda Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, 2,5 ayda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay aldık.Bakanlık şimdi bizden 1 milyon 800 bin TL harç parası istiyorlar. Onun düşürülmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde askıya çıkacak. Haziran ayına yetişmezse bile Hava Oyunları Festivali’ne teleferiği yetiştirmek istiyoruz. Sezon başında tamamlanmış olsaydı eğer yıl sonunda 200 bin atlayışa ulaşırdık. Her yıl artarak ilerliyoruz. 137 bin 955 tandem (ikili), 24 bin 863 single (tekli) uçuş olmuş’ dedi. 

TURİZİM 12 AYA YAYILIYOR
Çıralı; ‘Hava Oyunları Festivali bu yıl çok yoğun geçti. Seneye daha da yoğun olmasını bekliyoruz. Hava oyunları artık tüm dünyaca biliniyor. Bu yıl Spor Festivalimizi de gerçekleştirdik. Biz bu tür organizasyonların her zaman destekçisiyiz. Fethiye’nin tanıtımı ve eğitim ile ilgili etkinliklerekatkımız sürecektir.Çinli turistlerin Fethiye’yi gelmesi adına biz daha önce bir çalışma yaptık. Turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar yapıyoruz. Çin’den bir heyet daha geldi ve Fethiye’de belgesel çekiyor. FTSO olarak bu ekibinde konaklama ve diğer masraflarını katkıda bulunuyoruz’ diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme