Babadağ'da 4 Mevsim Uçuş Yapılabiliyor

Fethiye'nin turizm cennetlerinden biri olan Ölüdeniz'de bulunan Babadağ'da yamaç paraşütü rüzgarı dört mevsim devam ediyor. Dünya'nın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • 316
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Babadağ'da 4 Mevsim Uçuş Yapılabiliyor

Babadağ'da 4 Mevsim Uçuş Yapılabiliyor

Turizm sezonun incisi Ölüdeniz’de bulunan Babadağ yamaç paraşütü başta olmak üzere Tandem ve Single uçuşların önde gelen pistlerinden oluşuyor. Ekstrem tutkunlarının da durak noktası. Eşsiz manzarası, enfes doğasıyla her yıl yerli yabancı akımına uğruyor.

Babadağ’da hem  Tandem uçuş yapan hem de yamaç paraşütü acentası olan  Sedat Demir sezonu değerlendirdi. “'Burada Ölüdeniz’de yamaç paraşütü satıyorum, aynı zamanda acente sahibiyim. Uçuş sezonumuz bu yıl önce düşük, Ağustos ayına doğru sezonun ortasına doğru artarak değişiyor. Şu anda sezonumuz devam ediyor, uçuşlarımız bütün hızıyla artarak devam ediyor” dedi. Uçuşların yaz kış olduğunun altını çizen Demir yılın her günü biz bu sporu yapıyoruz dedi. “Uçuşlarımız burada aslında hiç uçuş kapatmak gibi bir şey yok. Burada 1200 metre alternatifimiz olduğu sürece uçuşlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Fiyatlar sezon başına göre daha uygun”

Sezon ilk başta biraz yavaş başladığını ifade eden Tandem pilotu Kemal Çöteloğlu uçuşların hareketlendiğini vurguladı. Çöteloğlu “Burada 13 yıldır uçuyorum. Sezon ilk başta biraz yavaş başladı. Ondan sonra Ağustos ayına doğru okulların tatil olmasıyla beraber uçuşlar biraz daha hareketlendi. Şu anda ortalama pilot başı günde 3-4 uçuş yapılıyor. Bu zamanda daha çok talep görüyor. Yetişkinler daha aktif yapabiliyor bu sporu, herkese tavsiye ediyoruz. Kuralına uyulduğu zaman halen en güvenli spor yamaç paraşütüdür. Sezon başına göre şu an daha uygun fiyatlar, gerek turizmin gerekse şirketlerin arasındaki rekabetten dolayı fiyatlar düştü. Avrupa ülkelerine göre en uygun fiyat, en kaliteli pilotlar bizde” şeklinde konuştu.

Babadağ'da 4 Mevsim Uçuş Yapılabiliyor

 

Bakmadan Geçme