Ay, 'Lige maç maç bakacağız'

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, FRT TV'de yayına gelen Spor Saati programına telefonla bağlandı. Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu, eski Milli hakemlerden Timur Fidan'ın yorumcu olarak yer aldığı programda konuşan Ay, 'Şu an takım olmaya çalıştığımız için lige maç maç bakacağız. En iyi şekilde mücadele edip, kazanmaya çalışacağız' dedi.

  • 845
Ay, 'Lige maç maç bakacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ING Basketbol Süper Ligi’nde ilk maçında Pınar Karşıyaka’ya konuk olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, salondan 92-55 mağlup ayrıldı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, Cumartesi günü oynanacak Bursaspor Frutti Extra maçı için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Beşkaza Spor Salonu’nda saat 15.15’te başlayacak karşılaşma seyircisiz oynanacak. Yeni transferlerin takıma adapte olduğunu belirten Ay, tüm oyuncuların performanslarının ümit verici olduğuna değindi.  

SÜPER LİGİ HAK ETTİK 
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde düşük bir bütçe oluşturdukları takım ile başarılı bir süreç yaşadıklarını hatırlatan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, “Geçen yılın emeği, geç de olsa taçlandırıldığı için mutluyuz. Çünkü bunu hak ettik. Bu sezonun başında Süper Lig’i de düşünerek TBL’den önemli isimleri takımımıza kazandırdık. Basketbolda 2 yabancılı sistem ile 5 yabancılı sistem çok farklı. Yerli oyuncuların bu sistemlere göre aldıkları roller değişebiliyor” diye konuştu. 

ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİK
Geçtiğimiz hafta oynanan Pınar Karşıyaka maçını değerlendiren Başantrenör Ay, “Ligdeki fikstürümüzü bir avantaj olarak görüyoruz. Karşıyaka maçına bir yabancı, bir de Fethiyeli 17 yaşındaki genç bir sporcumuz olmak üzere 10 kişi ile çıktık. Kadro değeri 20 milyon TL olan bir takıma, biz değeri 1 milyon 400 bin TL civarında olan bir ekip ile çıktık. Fethiye’nin tanıtımında Süper Lig’in önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Karşıyaka’ya karşı çok iyi bir mücadele verdik. Son periyotta gücümüz yetmemiş olabilir. Biz hangi platformda olursak olalım, Fethiye’yi en iyi şekilde temsil edebilmek için mücadele edeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca, ana sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, yöneticiler ve bizler özverili bir çalışma içerisindeyiz.  Gece gündüz demeden uğraş veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

YABANCI OYUNCULARIN PERFORMANSLARI ÜMİT VERİCİ 
Bursaspor Frutti Extra maçı hazırlıkları hakkında bilgiler veren Ay, “En iyisini yapmak istiyoruz ama bunu da imkanlar ölçüsünde gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda çok titiz davranıyoruz. Aramıza yeni katılan yabancılar Brenden Frazier ve Elgin Cook ilk antrenmanlarına çıktılar. Amerika Birleşik Devletleri’nden geldikleri için çok yorgundular. Ama buna rağmen çalışmayı tamamladılar. Sergiledikleri performansla bizleri ümitlendirdiler. Bir aksilik olmazsa Bursapor Frutti Extra maçına yeni transferlerimizi yetiştireceğiz. Antrenman biliminde yeni transfer edilen oyunculardan verimlilik beklemek acemilik olur. Şu an takım olmaya çalıştığımız için lige maç maç bakacağız. En iyi şekilde mücadele edip, kazanmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Ay, 'Lige maç maç bakacağız'

Bakmadan Geçme