Ay, 'Kurban Bayramı tatili 9 gün olmalı'

Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 9 güne çıkarılması istendi. Turizmciler Kurban bayramı sonrasına denk gelen 15 ve 16 Ağustos günlerinde kamuya idari izin verilmesini ve böylelikle toplam tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını önerdiler. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını beklediklerini ve bu konudaki kararın bir an önce açıklanmasının sektör açısından olumlu olacağını bildirdi.

  • 822
Ay, 'Kurban Bayramı tatili 9 gün olmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri idari izin ile eklenirse, Kurban bayramı tatili 10 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 18 Ağustos Pazar günü sona erecek. Böylelikle tatil 9 güne uzayacak.

 

Turizmciler Kurban bayramında iç turizmde hareket bekliyor. Tatilin 9 güne çıkarılması durumunda ise, bu hareketliliğin Ramazan Bayramı’ndaki gibi daha da yoğun olacağı hesaplanıyor. Kurban bayramına bir ay kala tatilin uzaması yönünde verilecek bir kararın, tatil planlaması yapacak vatandaşları açısından, rezervasyon konusunda fayda sağlayacağı vurgulanıyor. Birçok seyahat acentesi de tatilin 9 güne çıkacağı öngörüsü ise tur programlarında düzenleme yapıyor.

 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Hepimiz şu anda Kurban Bayramı’na odaklandık. Çalış Plajı olarak bu dönemi en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Bölgedeki otellerimizde tatil yapmak isteyen vatandaşlarımız için bol bol yerimiz var. Tüm ülkemizi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Çalış’ımıza uygun fiyatlarla bekliyoruz. Çalış Plajı denizi ve doğası ile gözde turizm merkezlerimizden birisidir. Burada bulunan otellerin hepsi samimi aile işletmesidir. Geldikleri zaman aile sıcaklığında ortamlarda ağırlanacaklar. Bayramdan sonraki Perşembe ve Cuma günlerinin de dahil olması ile halkımıza uzun bir tatil dönemi sunulacak. Önceden tatile çıkanlar, bir haftalık süreyi aynı yerde geçiriyordu. Şimdi bir çeşitlilik var… Tatile çıkanlar aynı zaman diliminde değişik noktaları ziyaret ediyorlar. Fethiye’nin tatilciler tarafından tekrar tercih edilmesi adına turizmcilere büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

 

TURİZMCİLER YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

 

2019 turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Mete Ay, ““Bu sene yerli ve yabancı turizmde değişik bir sezon yaşıyoruz. Beklediğimizin çok altında bir hareketlilik var. Yabancı turistlerde sanırım Brexit’in de etkisi var, Avrupa’yı tercih ettiler. İngilizler’de ciddi bir artış yok. 5 yıldızlı oteller dolu ama dışarıya çıkan yok. Çok keyifli geçmiyor. Kostlar çok yüksek, her şeye zam var… Yabancı turist sayısında beklentimizin çok altında kaldık. Bu olanaksızlıklar içinde turizmciler yaşam mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.     

Bakmadan Geçme