Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'

Türkiye Basketbol Ligi 10. hafta karşılaşmasında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Beşkaza Spor Salonu'nda ağırladığı Bornova Belediyespor'u 75-70 mağlup etti ve liderliğini korudu. Maçın ardından oyuncular ve baş antrenörler karşılaşmayı değerlendirdi.

  • 632
Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lokman Hekim Fethiye BelediyesporBaşantrenörü Alkım Ay, “Galibiyette iki etken var. Birincisi oyuncularımın müthiş bir karakter koyması. İkincisi muhteşem taraftarımız. Bu ikisi olduğu zaman kazanıyorsunuz. Dışarıdan kolay gibi görünen zor bir maçı kazandık. Karşımızda dinamik bir takım vardı” dedi.

MAÇ TOPUNU KULLANAMADIK
Bornova Belediyespor oyuncusu Arda Kaya yaptığı açıklamada, “Hafta içi bu maça çok iyi çalıştık. İyi de mücadele ettiğimize inanıyorum ama genç olmamız nedeniyle maç topunu biz kullanamadık. Onlar değerlendirdi. Karşı takımı aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
İKİ TAKIMDA İYİ MÜCADELE ETTİ
Genç bir takım olduklarını belirten Bornova BelediyesporBaşantrenörü Faruk Beşok, “Karşımızda kaliteli bir kadro var ve lider durumdalar. Bunun bilinci ile buraya geldik. Maçı kontrol etmemiz gerektiğini, hata yapmama bilinci ile oynadık. Genç takımın dezavantajları olabiliyor. Özellikle oyun sonunda, en kritik yerde acele 2 şut kullandık. Böyle durumlarda panik yaşıyorlar. Ama bu tür maçlarla tecrübe kazanacaklar. Yaptıkları hatalardan ders çıkaracaklar. Son 25 saniyeye kadar berabere giden maçta maç topunu onlar iyi kullandı. Sonuçta iki takım da çok iyi mücadele etti. Kim kazansa hakkı ile kazanmış olacaktı. Tabii ki üzgünüz. Bu tür galibiyetler büyük önem taşıyor. Fethiye takımı kendi evinde çok zor maç kaybeder. Buradan alınan bir galibiyet hem motivasyon hem de ligdeki sıralamamız açısından çok önemli olacaktı. Önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.
TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oyuncusu Sezgin Eriş, “Çok zor bir haftayı geride bıraktık. 3 zorlu maç oynadık. Denizli’de bir deplasman mağlubiyeti aldık. O gün organize olamadık. İkinci dönemde telafisini yapacağımız bir maç… Rakibimiz genç ve dinamik bir kadroya sahipti. Antrenörler değişikliği de yaptılar. Etkili isimler var. Fethiye’de kolay kolay maç kaybetmeyeceğimizi herkese gösterdik. Taraftarlarımız özellikle aileler, öğrenciler ve her meslek grubundan taraftarlarımız bizi desteklemeye geldi. Herkesin emeğine ve yüreğine sağlık teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
ZOR BİR MAÇI KAZANDIK
Lokman Hekim Fethiye BelediyesporBaşantrenörü Alkım Ay, “Galibiyette iki etken var. Birincisi oyuncularımın müthiş bir karakter koyması… Bugün için değil bütün maçlarda böyle. İkincisi muhteşem taraftarımız. Bu ikisi olduğu zaman kazanıyorsunuz. Dışarıdan kolay gibi görünen zor bir maçı kazandık. Çok dinamik bir takım. Hasan Rızviç gibi ligi tanıyan, tecrübeli bir uzunu var. Böyle bir maçı kazanmak kolay değil. Yer yer istemediğimiz basketbolu sahaya yansıttık. Fakat düzelteceğimiz pozisyonları hem hücumda hem de savunmada üzerlerine gittikçe; daha iyi olacağını gösterdiler. Çok zor bir haftayı geride bıraktık. 3 maçın ikisini kendi evimizde oynadık ve bunları kazandık. Denizli’de tatsız bir mağlubiyetimiz oldu. Riley’in sakatlanması, ErickNeal’in2 sportmenlik dışı faulden dolayı oyun dışı kalması planlarımızı çok bozdu. Orada da çok iyi mücadele ettik, karakterimizi sahaya yansıttık. Oyuncularıma ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bornova takımına da başarılar diliyorum. Biz lige hafta hafta, maç maç bakmaya devam edeceğiz. Önümüzde zorlu bir Mamak deplasmanı var. Her maç zorlu… Dinlenme sürecinin ardından Mamak maçı hazırlıklarına başlayacağız” dedi.

Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'
Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'
Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'
Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'
Ay, 'Dinamik bir takıma karşı oynadık'

Bakmadan Geçme