Ay, 'BSL'de takım sayısı arttırılmalı'  

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, basketfaul.com internet sitesine bir röportaj verdi. Ay, 'Ben takım sayısının arttırılması ya da düşmenin kaldırılıp 18-20 takım ile Basketbol Süper Ligi'nin oynanması taraftarıyım. Liglerin tescil edilmesini isterim. Adil olunması şartı ile alınan her karara saygılıyız' dedi. 

  • 1400
Ay, 'BSL'de takım sayısı arttırılmalı'  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre;

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, basketfaul.com internet sitesine bir röportaj verdi. Ay, “Ben takım sayısının arttırılması ya da düşmenin kaldırılıp 18-20 takım ile Basketbol Süper Ligi’nin oynanması taraftarıyım. Liglerin tescil edilmesini isterim. Adil olunması şartı ile alınan her karara saygılıyız” dedi. 

Sezon başında sıkıntılı süreç yaşadıklarını anlatan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, yakaladıkları başarıda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yönetim kurulu, teknik heyetteki arkadaşları ve oyunculara teşekkür etti. Lig başından bu yana yaşananları ve oynadıkları maçları değerlendiren Ay, Fethiye’de basketbolseverlerin beklentisinin Basketbol Süper Lig olduğunu kaydetti.  

ENKAZ EDEBİYATI YAPMADIK
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay röportajında, “Dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Umarım bir an önce bu sıkıntıyı atlatırız. Kulübün sırtında geçen sezondan kalan ciddi bir borç yükü vardı. Buna rağmen enkaz edebiyatı yapmadık ama dışarıdaki algı böyleydi. Kulübün hiç kimse, hatta Belediye Başkanı için taviz verilmemesi gereken ilkeleri olmalıydı. Bunu da birlikte başardık. Ödemelerin zamanında yapılmasıyla birlikte görev tanımları yapıldı ve buna uyuldu. Ben de bana tanınan çemberin dışına çıkmadım. En büyük şansım vizyonu yüksek yöneticilerle birlikte çalışmam oldu” ifadelerini kullandı.

KIRILMA ANI 
Açıklamasını sürdüren Alkım Ay, “Sezon başında Federasyon Kupası’nda üçte sıfır yaptıktan sonra yöneticimiz Miraç Efe Doğan’ın diğer yöneticilere ‘İçiniz rahat olsun, taş gibi takımımız var’ dediğini duymamız belki de kırılma anıydı. Zamanla oyuncularımız da buna inandı. Oyunculara ne istediğimizi ve ne yapmaları gerektiğini net biçimde anlattığımızı düşünüyorum. Kafamda kurguladığım takımı çok iyi anladılar. Zaman zaman hatalarımız ve eksiklerimiz de oldu. Maç kazanıp, maç kaybettik. Oyunculara sezon başında egolarınızı kapının dışında bırakın. Sonrasında air ball da atsanız arkanızdayım demiştim. Sonuna kadar da bu hava içinde geldik. Son oynadığımız Merkezefendi Belediyespor maçında da söyledim. Kazandığınız her maç sizin, kaybedilen her maç benim… Bunu yürekten söylediğiniz zaman oyuncular zaten her şeyini ortaya koyuyor. Bizim için önemli olan mutluluk. Yaptığımız işten önce biz keyif alırsak taraftarın daha da coşkulu olacağı kanaatindeyim” dedi. 

DİLEĞİMİZ BU SÜRECİN DÜZELMESİ
LH Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, “Kulüp olarak tek kaygımız insan sağlığı. İzmir’de, Bornova deplasmanında, otel lobisindeyken ligler durduruldu. Saat 17.00’a kadar otelin lobisinde bekledik. Sonra otobüse binip, geri döndük. Zor bir gün geçirdik. En büyük dileğimiz bu sürecin düzelmesi. Yönetimimizin sporculara mağdur olmayacaklarını söylemesi hepimizin çok hoşuna gitti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Salgın atlatılsa bile ülkemiz ve dünya ekonomik bir darboğaza girecek. Ben takım sayısının arttırılması ya da düşmenin kaldırılıp Basketbol Süper Ligi’nin 18-20 takımla oynanması taraftarıyım. Liglerin tescil edilmesini isterim. Her şeye rağmen eğer maç oynanabilecekse lig tabii ki devam etsin. Her takım bir şekilde lige devam edebilir. Ama bizim yabancılarımız ülkelerine gittiler. Ona göre protokol yaptık, şartlar düzelince Fethiye’ye dönmek istediklerini söylediler. Türkiye’ye döndükleri zaman sadece bizde oynayabilecekler. Fakat mesela bizim yabancılarımız olsa, rakiplerin yabancıları dönmese yine haksız rekabet olacak. Ligler durdurulduğunda averajla ikinci sıradaydık. Şampiyonluk şansımız çok yüksekti. Tabii averajla lider olan Petkimspor ile üçüncü sıradaki Merkezefendi Belediyespor’un da şampiyonluk ihtimali vardı. Ama lider Petkimspor ile Merkezefendi Belediyespor’un aralarındaki maç henüz oynanmamıştı. Adil olunması şartıyla Federasyonun alacağı her karara saygılıyız. Ertelenme sağlık açısından çok önemliydi. Bizi üzen olaylardan birisi şehrin basketbolsuz kalması. Fethiye’de basketbola ilgi inanılmaz arttı. Takım gerçekten taraftarı da inandırdı. Sürdürülebilirlik açısından bir problem olacağını düşünmüyorum. Fakat adil olmayan veya şehrin direncini kıracak kararlar alınırsa şehirdeki insanların morali bozulabilir. Çünkü şu anda Fethiye’deki herkes Süper Ligi bekliyor. İlçedeki basketbolseverler bir an önce ligin tescil edilmesini umuyorlar” diye konuştu. 

Alkım Ay röportajının son bölümünde şunları söyledi;  
“Muğla bölgesinde çok fazla takım yok. Altyapı olarak 5-6 maç yaparak bölge gruplarına gidiyorsunuz. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. Altyapı ligleri 3-4 ay sürüyor. Spor okulu açtığım zamanlarda dönemin il temsilcisine Muğla, Denizli, Aydın altyapı liglerinin birleştirilmesi gibi bir teklifim olmuştu. Fethiye’den altyapı takımı otobüse binip 250 kilometre mesafedeki Bodrum’a maça gidiyor. Halbuki Denizli bize daha yakın. Bu sürecin devamı gelmedi. Gerçeği söylemek gerekirse, biz burada oyuncu yetiştirmek için tabii ki yine çabalarız. Ama bu mevcut şartlarda oyuncu yetiştirme şansımız yok. 12-13 yaş grubuna biraz ilgi gösterip, bu oyuncuları Efes, Fenerbahçe ve Bandırma gibi yerlere gönderip, uzun vadede bize dönüp A takımda hizmet vermelerini sağlamalıyız. Genç takım seviyesinde yılda 6-8 maç yaptırarak, oyuncuları büyük kulüpler ile yarıştıramayız. Genç oyunculara senede 30-40 maç yaptırabilirsek, ancak o zaman altyapı anlamında diğer kulüplerle mücadele edebiliriz.” 
 

Bakmadan Geçme