Ay, 'Amacım Fethiye'nin sorunlarını anlatmaktı'

Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, İyi Parti grup toplantısında konuşmuş Fethiye ve ülke turizmi üzerine bir sunum yapmıştı. Dernek Başkanı Mete Ay, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile TBMM'de yaptığı sunumu değerlendirdi. Ay, 'Bu sunumda amacımız Fethiye'mizin sorunlarını anlatmak ve bölgemizi tanıtmaktı. Hükümete ve muhalefete eşit mesafedeyim' ifadelerini kullandı.

  • 927
Ay, 'Amacım Fethiye'nin sorunlarını anlatmaktı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve geçen dönem Milletvekili adayı Koray Hayvacı ve ilçe teşkilatının bu süreçte önemli katkıları olduğunu hatırlatan Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğunu kaydetti. Hakkında yapılan bazı eleştirilere de cevap veren Dernek Başkanı Ay, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir siyasi partinin kürsüsünden bağımsız olarak düşüncelerini yansıttığını dile getirdi.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Öncelikle bizlerden turizmin sorunları ve turizm için yapılması gerekenler hakkında bir sunum istediler. Ama bunu İyi Partili olan, ya da İyi Parti üyesi olan birisinden değil; bağımsız birisinden dinlemek istediklerini belirttiler. Yani sivil toplum kuruluşu temsilcisinden dinlemek istediler. Bu projeyi hep beraber masaya yatırdık. Genelde Fethiye’mizin sorunları nelerdir anlatmak istedik. Yani yansıtmak istediğimiz sorun şuydu. Önümüzde Ağustos, Eylül, Ekim ayları var. Acaba bölgemizi tanıtarak daha fazla insan nasıl getirebiliriz. Tek düşüncemiz ve amacımız buydu ve turizm ile ilgili doğru mesajı vermek istiyorduk. Çünkü şimdiye kadar en azından ben görmedim, meclise gidip birisi turizm ile ilgili sorunları anlatmadı herhangi bir sunum yapmadı. Hep beraber oturduk sorunlarımızı çıkarttık. Ciddi bir çalışmaydı. İki gün boyunca doğru yazılar, doğru cümleler, doğru yazışmalarla en sonunda çok güzel bir yazıp çıkarttık. Buradaki yazıyı tabii ki kim okuyacak, en önemli sorun buydu. Bana teklif edildi ve samimiyetle kabul ettim. Ben hükümete de muhalefete de aynı mesafedeyim. Benim tek amacım Fethiye” dedi.

Açıklamasını sürdüren Dernek Başkanı Ay, “İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve geçen dönem Milletvekili adayı Koray Hayvacı ve ilçe teşkilatının sayesinde Fethiye’yi anlatan bir sunum yaptım. Benim milletvekili adayı ya da bir partiye üye olmak gibi bir düşüncem yok. Oraya seçilmemin tek nedeni hür iradem ile Fethiye’yi ve turizmimizi anlatmaktı. Gerçekleştirdiğim sunumda Fethiye’mizin sorunlarından ve altyapı sorunlarımızdan bahsettik. Ancak unutulmamalıdır ki sunumumuzda hükümetimize teşekkür de vardı. Şu unutulmamalıdır ki orası Türkiye Büyük Millet Meclisi… Bu durum bir siyasi partinin kürsüsünden benim bağımsız olarak düşüncemi yansıtmama engel olmaz. TBMM çatısı altında illetimizin temsil edildiği yerde fikirlerimi paylaşmaktan bir Fethiyeli olarak çok mutluyum. Fethiye'nin reklamını doğru yapmaktan çok onurluyum. Fethiye yaklaşık 160 bin turizm kenti. Fethiye’den bu kardeşiniz siyasi hiçbir şey düşünmeden fikirlerini yaşadığı ilçe halkı için paylaştı” diye konuştu.

Sunum yapmak için hiçbir partiye üye olmama şartı olduğunun altını çizen Ay, “Fethiye’deki sivil toplum kuruluşlarının kararı da benim üzerime oldu. 20 dakika boyunca Fethiye Körfezi, Babadağ ve projelerimizden bahsettim. Davet gelirse hükümetimizin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin de toplantılarında; sunumumuzu aynı şekilde değiştirmeden anlatırım. Böylelikle hem farkındalığımız artmış olur hem de bölgemizi tanıtırız. Ben doğru yaptığımızı düşünüyorum. Ben siyasileri asla bilmem beni de ilgilendirmiyor. Bunu da söylemiş olayım. Yeri gelir birisi bir başka görev verir onu da yaparım. İlla bir siyasi parti altında olmak zorunda da değiliz. Ama şunu da söylemek istiyorum hükümetimiz olmadan, devletimiz olmadan zaten biz burada ne bu otelleri açarız ne de plajlarımızı işletebiliriz. Hiçbir şey yapamayız” şeklinde konuştu.

Ay, 'Amacım Fethiye'nin sorunlarını anlatmaktı'
Ay, 'Amacım Fethiye'nin sorunlarını anlatmaktı'
Ay, 'Amacım Fethiye'nin sorunlarını anlatmaktı'

Bakmadan Geçme