ATM Kullananlar dikkat!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi ve banka kartları kullanılarak yapılan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının artmasıyla harekete geçti. Bankalara gönderilen talimat ile ATM'lerde kullanılan 4 haneli şifrelerde değişikliğe gidilecek. Yeni sistemin gelecek hafta itibarıyla Türkiye genelinde uygulanmaya başlanması bekleniyor.

  • 48
ATM Kullananlar dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de görülen yüksek enflasyona karşın, yeni banknot basımına rıza göstermeyen ekonomi yönetimi, bankaların ciddi sorunlar yaşamasına neden oluyor.
Birçok banka, ATM'lerden 20, 50 ve 100 TL'lik banknot çekilmesine izin vermezken, özellikle şehir meydanları ve işlek turistik bölgelerdeki ATM'lerde yalnızca 200 lira kullanılıyor olması müşterilerin sık sık sorun yaşamasına neden olmakta.

YENİ BANKNOT BASIMINI ZORUNLU HALE GETİRECEK

Ekonomistler, söz konusu durumun sürdürülebilir olmadığını belirterek, ekonomik göstergelerin iyileşmesi halinde bile enflasyonun Türkiye'de 2-3 yıl daha devam edeceğini ve bu nedenle yeni banknot basımının kaçınılmaz olduğunu savunuyor.
2025 yılı itibarıyla 500 ve 1000 TL'lik banknotların tedavüle girmesi beklenirken, bu durumun bankalar ve müşteriler arasında yaşanan ATM sorunlarına da son vereceği düşünülmekte.

Bakmadan Geçme