Atilla Yeşilada Uyardı: Çok sert çakılacak

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise bayram sonrası kötü haberi vererek çok sert çakılacağını açıkladı.

  • 2780
Atilla Yeşilada Uyardı: Çok sert çakılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemlerde faizlerinde yükselmesi ile borsa ve mevduat faizi ilgi çekiyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise bayram sonrası kötü haberi vererek çok sert çakılacağını açıkladı.
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar getirmesinin ardından dolar tarafında 32,2 seviyesinde durgunluk gözlemlenmişti. FED tarafındaki faiz kararı sonrasında dolar 32,2 seviyesinden 32,8 seviyelerine kadar geldi. Ancak son 3 ayı baz aldığımızda mevduat faizleri kazancı ile doları solladı. Yüzde 55 seviyelerine gelen mevduat faizi yüzde 51 seviyesinde devam ediyor.
Pek çok yatırımcı mevduat faizini tercih etse de 10 bin seviyesini aşarak tarihi rekor kıran borsa ise dikkatleri üzerine topladı. Borsa 10 bin 800 seviyelerden 10 bin seviyesine iğne attı. Ancak son olarak ufak bir ralli ile 10 bin 471 seviyesinde bayram kapanışını yapmıştı.
Bayram sonrası piyasada neler olacağı ise şimdiden merak konusu oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, borsa yatırımcılarına kritik uyarıda bulunarak, sert düşüşü açıkladı. Yeşilada, “Türkiye'de bayramdan sonra piyasalarda sert bir satış olasılığının gündeme girdiğini söyleyeyim. Bayramdan sonra muhtemelen Mehmet Şimşek'in uzun süredir basında tartışılan ama içeriği tam da belli olmayan vergi paketi açıklanacak. Bunu daha önceki programlarda da konuştum. Borsadaki kazanç realizasyonu veya düzeltme trendini yeniden başlatabilir” dedi.

Bakmadan Geçme