• Haberler
  • Ekonomi
  • Atilla Yeşilada'dan Çok Kazandıracak Ekonomik İpuçlarıÇok Kazanacaksınız

Atilla Yeşilada'dan Çok Kazandıracak Ekonomik İpuçlarıÇok Kazanacaksınız

Türkiye'nin ileri gelen ekonomistlerinden biri olan Atilla Yeşilada,o yatırım aracı işaret etti.''Milletimiz doğru yerde doğru zamanda yatırım yaparsa çok kazanacak.''dedi.

  • 13
Atilla Yeşilada'dan Çok Kazandıracak Ekonomik İpuçlarıÇok Kazanacaksınız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlerleyen günlerde ellerindeki mal varlıkları ve değerli kağıtlarınıdeğerlendirmek isteyen halk kazanç anlamında bankaların yeni gözdesi olan ve yükselişte olan BES’e gözünü dikti.Yeşilada bir yatırım aracı olan BES’in ileri günlerde rekor kıracağının da müjdesini verdi.
Atilla Yeşilada, YouTube kanalında yayınladığı videoda çok kısa vadeli faizli enstrümanlardan uzun vadeli devlet tahvillerine ve bu devlet tahvilleri içinde de enflasyon endeksli kağıtların alınabileceğine dikkat çekerken, “BES’te çok erken çıkmayacağını 10 sene 20 sene kalacağınızı düşünüyorum. 10 yıl vadeli TÜFEX dedikleri veyahut da 6 yıl vadelileri de var. Enflasyonun üzerinde belli bir miktar risk primi ödeyen tahviller var. Bunlar size mevduatın üstünde bir getiri sağlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ihraç ettiği Euro tahvillerden oluşan sepetler var bunlara girebilirsiniz. Orada da şu anda bile dolar getirisi yüzde 7 civarında” diye konuştu.

BES FONU NEDİR?
Bireysel emeklilik sistemine katılan kişilerin birikimlerini değerlendirmek için yatırım yaptığı fon türü olan BES Fonları, emeklilik şirketleri tarafından yönetilir ve katılımcılar adına emeklilik sözleşmesi kapsamında tahsil edilen paraları da içerisinde barındırır.Halk bu sayede hem maaşlarını aynı bankadan alırken hemde BES’te paralarını ve değerli kağıtlarının değerlerine değer katmış oluyor.BES fonları yarıca yatırım yapılan fonun risk profiline göre bazı tehlikeler barındırabilir. Bu kapsamda yatırım fonuna katılmayı düşünen pek çok vatandaş uzman görüşlerin değerlendirmelerine kulak veriyor. Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Atilla Yeşilada, rekor kıracak ve çok kazandıracak yatırım fonunu açıkladı.
 

Bakmadan Geçme