• Haberler
  • Ekonomi
  • Atilla Yeşilada: 'Büyük Para Dalgası Kapıda, Şimdi Yatırım Zamanı'

Atilla Yeşilada: 'Büyük Para Dalgası Kapıda, Şimdi Yatırım Zamanı'

Ekonomist Atilla Yeşilada, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırarak piyasalarda rekor seviyelerin yakın olduğunu belirtti. Küresel piyasalar son dönemde büyük çalkantılar yaşasa da toparlanma sinyalleri gelmeye başladı. Yeşilada, 'Para, gelişmekte olan ülkelere ve Japonya'ya kayacak,' diyerek Türkiye için önemli fırsatların doğabileceğini vurguladı.

  • 333
Atilla Yeşilada: 'Büyük Para Dalgası Kapıda, Şimdi Yatırım Zamanı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piyasalarda Tarihi Düşüşler

Merkez Bankası’nın politika faizini %50’ye çıkarmasıyla kurda geçici bir stabilite sağlanırken, ABD'deki resesyon korkusu ve Orta Doğu’daki gerginlikler piyasaları sarstı. Ancak FED'in faiz indirimi sinyali, toparlanma umutlarını yeniden canlandırdı.

Borsa İstanbul ve Bitcoin'de Dalgalanma

Bitcoin, kısa bir süre 48 bin dolara gerilese de şu an 58 bin dolardan işlem görüyor. Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) ise 9 bin 800 seviyesinden 10 bin 126’ya kadar toparlandı. Dolar ise 33,44 seviyesinde.

"Türkiye'ye Yatırım Akışı Artabilir"

Yeşilada, S&P 500’deki rallinin sona erdiğini söylerken, ABD-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi durumunda Türkiye’ye daha fazla yatırım geleceğini öngördü. "Trump’ın vaatleri, hem ekonomik hem siyasi şoklar yaratabilir," diyen Yeşilada, Türkiye’nin bu süreçten kazançlı çıkabileceğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme