• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari ücrete zam gelecek mi, ara zam var mı? Bu yıl asgari ücret artacak mı?

Asgari ücrete zam gelecek mi, ara zam var mı? Bu yıl asgari ücret artacak mı?

Asgari ücret zammı son durumu! Emekli ve memur maaş zammı ardından merak konusu olan asgari ücret ara zammı! Ocak ayı artışları ile beraber net asgari ücret 17,002.12 TL olmuştu. Peki, 2024 yılında asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

  • 640
Asgari ücrete zam gelecek mi, ara zam var mı? Bu yıl asgari ücret artacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücret zammı gündemde yer alıyor. TÜİK verileri ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 19,31 oranında artış yansıyacak. Emekli ve memur zamları ardından asgari ücret ara zammına dair son dakika gelişmeleri takip ediliyor. İşte, son durum...

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları ardından 2024 Ocak ayında asgari ücretin net 17,002.12 TL olduğu duyuruldu. Temmuz ayında emekli ve memur maaş zamları sonrası asgari ücrete ilişkin de ek artış olup olmadığı kamuoyunun gündeminde. Konuya dair, AK Parti grup toplantısı öncesi Bakan Işıkhan "Göstergeler olumlu ilerliyor" diyerek asgari ücrette ara zammın olmayacağını ifade etmişti. Bakan Vedat Işıkhan asgari ücrette artış için Aralık ayını işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıısı Hamza Dağ, "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim." sözlerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme