• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari Ücret 2025 Tarifesi Belli Oldu: 7 Bin TL Enflasyon Farkı Geliyor

Asgari Ücret 2025 Tarifesi Belli Oldu: 7 Bin TL Enflasyon Farkı Geliyor

Asgari ücret zammı 2025 için ilk veri geldi. En az 7000 TL enflasyon farkı zammı geliyor. 8 milyondan fazla çalışan Temmuz'da ilave zam beklemiş ancak istediğini alamamıştı. Ocak ayı için ise beklentiler oldukça yüksek.

  • 408

Artan enflasyon, yükselen fiyatlar bunun altında ezilen güncel asgari ücret tarifesi sonrası vatandaş asgari ücrette yapılacak olan zammı bekliyor. 

Ocak ayı itibariyle milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaşı değişiyor. Aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonu, yeni asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücret Ocak 2024’te yüzde 49.11 zamla 17 bin 2 TL olarak belirlenmiş ve bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağı vurgulanmıştı.

Yeni Asgari Ücret 25 Bin Türk Lirası Olması Bekleniyor

Asgari ücret zammı enflasyon göz önünde bulundurularak belirleniyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan OVP kapsamında yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 41.5 oldu. Asgari ücrete yine tek zam yapılacağı göz önünde bulundurulursa bu oran yeni asgari ücret zammı olabilir. Bu durumda da gelecek zam para 7 bin 56 TL olacak. Yani yeni asgari ücret 24 bin TL’yi aşmış olacak. Eğer enflasyon oranında zam gelirse net asgari ücret 24 bin 58 TL, Brüt asgari ücret ise 28 bin 303 TL olacak. Ancak bu rakam toplantıların durumuna göre 25 bin TL’ye de tamamlanabilir.

Bakmadan Geçme