Arsal, 'Güçlü bir bağışıklık sistemi için dengeli beslenmeliyiz'

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgınından korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Gamze Arsal, 'Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına C vitamini almaya özen göstermeliyiz. Bol bol sebze ve meyveye yer vermeliyiz. Portakal ve mandalina en temel C vitamini kaynağımızdır. Bunların dışında greyfurt, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler ve maydanoza da sofralarımızda yer vermemiz gerekiyor. Her şeyden önce dengeli beslenmemiz gerekiyor' dedi. 

  • 1467

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgınından korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Gamze Arsal, “Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına C vitamini almaya özen göstermeliyiz. Bol bol sebze ve meyveye yer vermeliyiz. Portakal ve mandalina en temel C vitamini kaynağımızdır. Bunların dışında greyfurt, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler ve maydanoza da sofralarımızda yer vermemiz gerekiyor. Her şeyden önce dengeli beslenmemiz gerekiyor” dedi. 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini yönünden zengin beslenilmesi gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Gamze Arsal, bağırsak florası için de prebiyotikli ürünlerin tüketilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların evlerinde kaldığı süre içerisinde hamur işlerine yöneldiğini kaydeden Arsal, sağlıklı beslenme ile bu süreçte çok rahat bir şekilde kilo verilebileceğini anlattı. 

Diyetisyen Gamze Arsal yaptığı açıklamada, “Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına C vitamini almaya özen göstermeliyiz. Bol bol sebze ve meyveye yer vermeliyiz. Portakal ve mandalina en temel C vitamini kaynağımızdır. Bunların dışında greyfurt, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler ve maydanoza da sofralarımızda yer vermemiz gerekiyor. Her şeyden önce dengeli beslenmemiz gerekiyor. Bağırsak floramız için de prebiyotik tüketimini arttırmamız gerekiyor. Ev yoğurdu ya da prebiyotikli yoğurtlar, kefir, süt bu süreçte bağırsaklarımız için faydalı olacaktır. Bunun yanında turşu suyu ve şalgam suyunu da tercih edebiliriz. Sebze ve meyvelerin yıkanmasında ayrıca salatalarımızda sirke kullanmalıyız” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Arsal, “Vatandaşlarımız evlerinde olduğu için sürekli hamur işlerine yöneliyorlar. Sağlıklı besinlere yönelirsek bu süreçte rahat kilo verebiliriz. Evde ekmeğimizi daha sağlıklı olması için kepek unundan ya da tam buğday unundan yapabiliriz. Doyurucu olması için de içine keten tohumu, chia ve yulaf ekleyebiliriz. Evlerimizde kolay tariflerle hazırlayabileceğimiz yeşil içecekler bağışıklık sistemimizi de güçlü tutacaktır. Yiyecekler dışında zerdaçal, tarçın gibi baharatlara da yönelebiliriz” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme