ARSAL'DAN KİLO VERME TAKTİKLERİ

Zayıflama sürecinde çoğu zaman bilinçsizce yapılan yeme alışkanlıkları, kilo vermeye engel olabildiği gibi genel sağlığı da bozabiliyor. Zayıflama konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV aracılığıyla paylaştı.

  • 5698
ARSAL'DAN KİLO VERME TAKTİKLERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fazla kilo her insanın problemi olmuştur. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, bu konuda doğru bilinen yanlışları ve kendine özel sırları paylaştı. Sözlerine sizlere kilo verme üzerine birkaç tüyo vereceğim diye başlayan Arsal,’’ Kilo vermek isterken herkes mucize bir besin arayışına giriyor. Günde bir içecek içeyim besin yiyeyim ve sonra hemen zayıflayayım gibi şeyler düşünülüyor. Maalesef sağlıklı kilo verme de böyle bir şey mümkün değil. Sağlıklı kilo vermek istiyorsak dengeli ve sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Spor yapıp gün içinde ara öğünler de yememiz ve bol su tüketmemiz gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.
KÜÇÜK DOKUNUŞLAR YAPMAMIZ LAZIM
Konuşmasına devam eden Arsal,’’ Bazı küçük dokunuşlar yapmamız lazım. Bunlardan birincisi güne kahvaltıyla başlamamız gerekiyor. Kahvaltıda özellikle yumurta olduğu zaman gün boyu tokluk hissimiz daha fazla olacaktır. İkincisi ise çay ve kahve tüketimimiz faylaysa bunları azaltıp su tüketimimizi arttırmamız gerekiyor. Bunun yanında günde iki fincan bitti çayı içtiğimiz zaman metabolizmamızı hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Her gün 30 dakika yürüyüş yaptığımızda ise kan dolaşımı ve metabolizmamızı hızlandıracaktır. Diğer bir madde ise ara öğünler. Gün içinde düzenli meyve tükettiğimiz zaman kilo vermeye yardımcı olacaktır. Bu söylediğim maddelere dikkat ederek kilo vermemiz mümkün’’ dedi.

ARSAL'DAN KİLO VERME TAKTİKLERİ

Bakmadan Geçme