Arıkan, yat turizmi sezondan umutlu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme başlarken, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda teknede izole tatile ilginin fazla olacağı belirtildi. Fethiye ve Göcek koyları şimdiden teknelerle dolmaya başlarken, pek çok koyda yat bağlama yerlerinin dolduğu ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, 'yat turizminden umutluyuz. Teknede izole tatile bu yılda ilgi fazla… Geçen yıldan kaparo yatıranlar temmuz ve ağustos aylarında bölgede yoğunluk göstereceklerdir' dedi. 

  • 1446
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arıkan, yat turizmi sezondan umutlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme başlarken, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda teknede izole tatile ilginin fazla olacağı belirtildi. Fethiye ve Göcek koyları şimdiden teknelerle dolmaya başlarken, pek çok koyda yat bağlama yerlerinin dolduğu ifade edildi. Fethiye’de marinalarda hareket giderek artarken, yat kiralama acentaları da başta Ukrayna olmak üzere, pek çok ülkeden rezervasyonları kaparo karşılığı yapmaya devam ediyor. Bu yıl fiyatlar geçen sene ile hemen hemen aynı seviyede tutulurken, dövizdeki artış ile fiyatların yükselmiş gibi göründüğü ifade ediliyor. Koylarda kapasitenin arttığı durumlarda yatların atıklarının alınamaması ile karşı karşıya kalındığı bu durumu çözmek içinde çalışmaların devam ettiği öğrenildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “yat turizminden umutluyuz. Teknede izole tatile bu yılda ilgi fazla… Geçen yıldan kaparo yatıranlar temmuz ve ağustos aylarında bölgede yoğunluk göstereceklerdir” dedi. 
FİYATLARDA ARTIŞ YOK
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan “Biz Muğla bölgesi olarak sayı Valimiz ve yöneticilerimiz tarafından denizciler adına sezona yetişmek için iyi ve kötü teknelerin bu yasakta bize verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Bunun haricinde bizim çartırlarımız da şöyle bir şey var. Geçmişten gelen pandemiden dolayı tura çıkamayan misafirlerimiz tekrar bu sene gelecekler. Önceden alınmış kaporalar var. Temmuz-Ağustos gibi önümüzde süreç var bu yoğunlukta teknelerimizin iş yapacağını düşünmüyoruz. Bir tek sıkıntımız var. İngiltere ve Rusya’dan buraya gelen misafirlerimiz olmadığı zaman tamamen Ukrayna’dan gelen misafirlerimize hizmet edeceğiz gibi görünüyor. Geçtiğimiz yılda da gördüğümüz bir şey teknede tatil yapmak izole bir durum. Dolayısıyla pandemide teknede geçirenler için şans. Kimse ile temas etmiyorsun. Denizdesin dolayısıyla tekne sahipleri bilhassa Göcek ağırlıklı olmak üzere boş vakitlerini fırsat buldukça teknede geçiriyorlar. Buda koylarda aşırı yoğunluğa neden oluyor. Sıkıntımız yeteri kadar alt yapı olmadığından dolayı atıkların tamamının alınamaması. Buna da çözüm bulunursa ki uğraşıyoruz bölge adına iyi olur. Fiyatlarda yüzde olarak bir artış söz konusu değil. Teknelerimiz Euro üzerinden genelde pazarlanıyor. Fiyatlar standarttır fakat Euro arttığı için otomatikmen artmış gibi görünüyor ama fiyatlar da artış yok” dedi.  

Bakmadan Geçme