ARICAN, 'BU KAZI İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK'
Fethiye'nin Yeşil Üzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmalarının bölge ekonomisine katkısı olacağının altını çizen Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, 'Vatandaşlarımız biraz daha maddi olarak faydalansın istiyoruz. Bölge halkının ekonomisini canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz' şeklinde konuştu.
ARICAN, “DAHA ÖNCEDE MÜRACAAT ETMİŞTİK”
Cadianda kazı çalışması için daha öncede müracaat ettiklerini belirten Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, “2017 de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir hocamız vardı. Müracaatta bulunmuştuk ve o müracaat onaylanmadı. 2018 de tekrar müracaat yaptık. 2019 da kazı çalışması için buraya olumlu bir rapor geldi. Pandemiden dolayı olmadı. Nasip bugüneymiş. Şahin hocamızla beraber valiliğimizin aracılığı ile burada bir kurtarma çalışması başladı. Bir derneğimiz var. Yeşil Üzümlü Koruma ve Turizm Derneği onun adı altında sponsorluğunu yapıyoruz. İşte ekipmanlarını karşılıyoruz. Belediyemizin konaklama için verdiği yer var. Orada konaklama yapıyorlar. Bizim için buraların kurtarmak açısından iyi olacağını düşünüyoruz. Gelen misafirlerimizin daha yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Bu şekilde devam edeceğiz. İnşallah dört ayın sonunda da devam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
ARICAN, “VATANDAŞIMIZA EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK”
Cadianda’nın gün yüzüne çıkmasının bölgeye ekonomik olarak katkı sağlayacağına dikkat çeken Muhtar Erkan Arıcan, “Hem Yeşil Üzümlü hem de Fethiye turizm… Zaten biz Fethiye’nin bir mahallesi olduk. Bütün yetkilerimiz alındı. Hem Üzümlü için hem de Fethiye için iyi olacağını düşünüyorum. Gelen giden daha da artacak. Yerli ve yabancı turist olarak. Vatandaşımıza da ekonomik katkı sağlayacaklar. Temennimiz daha iyi olmasını istiyoruz. Her şeyin gün yüzüne çıkmasını istiyoruz. Efes gibi, şirince gibi… Bir Şirince niye olmayalım diye düşünüyoruz. Biz Şirince’yi neden geçmeyelim diye düşünüyoruz. Biz şarabımızla, üzümümüzle, tarihi dokularımızla… Bizde muhtar olarak elimizden geldiğince vatandaşlarımıza katkıda bulunmak için uğraşıyoruz” dedi.
ARICAN, “BURADA GÜNÜ BİRLİK TURİZM İSTİYORUZ”
Yeşilüzümlü bölgesinde günü birlik turizm istediklerini belirten Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, “Daha fazla talep olur. Talep derken ‘’Biz burada villa yapalım, satalım’’ falan değil. Günübirlik gelen turlar bunları istiyoruz. Gelip burada ev yapıp oturup hiçbir getirisi olmuyorsa ne diyelim artık. Biz burada günü birlik turizm istiyoruz. Niyetimiz bu. Dastarımız yıllardan beridir var zaten. Destekliyoruz da bazı sorunlarda çıkıyor. Şarap üretimi için şuanda Muğla Büyükşehir’imizden tahsis aldığımız bir yer var. Bu sene içerisinde ruhsatımızı alabilsek, müracaatımızda da bulunduk. Deneme çalışması. 4 bin 900 litre bir üretim yapmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanlığı ile beraber. Fethiye Belediyesi var tabi bu işin içinde. Ekonomik koşullardan dolayı Üzümlü’deki şarap atölyemizin de ihalesi olmadı. İleri ki günlerde orası da faaliyete geçerse önümüzdeki dönemde Üzümlü başlayacak. İşte festivallerimiz daha fazla duyurmaya çalışıyoruz Üzümlü adını. Vatandaşlarımız biraz daha maddi olarak faydalansın istiyoruz” şeklinde konuştu.