Arıç, 'Çocuklarımız yarının mimarlarıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

  • 2115
Arıç, 'Çocuklarımız yarının mimarlarıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç açıklamasında, “Emperyalist güçlerin bir araya gelerek paylaşmayı umdukları koca bir imparatorluktan, yeniden doğacak olan yeni bir Türk Devletinin müjdesi, bundan tam 101 yıl önce TBMM’nin kuruluşu ile tüm dünyaya duyurulmuştur. Başbuğumuz M. Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin büyük kahramanlarının TBMM’ni ilanı ile bir kaç yıl sonra kurulacak olan yeni Türk Devleti’miz olan Türkiye Cumhuriyeti’mizin temelleri atılmış, bugünkü sınırlarımızın çizilmesi ile sonuçlanacak bir kahramanlık destanının da işareti verilmiştir. Böylelikle; TBMM’nin kurulması ve var olması büyük Türk Milleti’miz için bir umut, Türk düşmanları için ise bir hüsranın adı olmuştur... Vatanımızın işgal altında olduğu, silah tehdidinin sürdüğü bir dönemde kurulan bu kahraman meclis ile kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberliğin, beraber mücadelenin ve ortak aklın silahtan ve savaştan da önemli olduğunu vurgulamıştır. İşte bu gün, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenlik kaynağının ilan edildiği tarihî bir gün iken, diğer taraftan yarının büyükleri olacak yani geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir kutlu şenliktir” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Arıç, “Başbuğumuz M. Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu günü çocuklara bayram olarak armağan etmesi, elbette ki çocuklara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir. Fakat bunun yanı sıra Başbuğum’uzun çocuklarımıza büyük ve güçlü bir görevin yüklendiğinin de en önemli bir göstergesidir. Çocuklarımızın bu sorumluluğun şuuru içinde güzel yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. Başbuğumuz ulu önder M. Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, çağdaş yorumuyla artık dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına Türkiye merkezli bir katkıda bulunmaktadır. Bu vesile ile MHP Seydikemer İlçe Başkanlığı olarak, 101 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclis’i bizlere emanet eden Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın aziz milletimize ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyoruz…” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme