Araba Satışında Yepyeni Bir Dönem

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar artık...

  • 1701
Araba Satışında Yepyeni Bir Dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşan gerçek kişi tacir ve esnaf ile satış temsilcileri için ulusal yeterliliğe dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olma şartı getirildi. Ayrıca expertiz raporu olmadan araba satışı yapılamayacak.. 

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşan gerçek  kişi tacir ve esnaf ile satış temsilcilerinin ulusal yeterliliğe dayalı mesleki  yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek. Ticaret Bakanlığının "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti  Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazetede yayınlandı. 

İkinci el otomobil veya arazi taşıtı satışından hemen önce ekspertiz  raporu alınacak. Raporda asgari olarak Türk Standardları Enstitüsü tarafından  belirlenen standartta yer alan hususlara yer verilecek. Rapor 5 yıl süreyle  saklanacak. Söz konusu taşıtların motor, şanzıman, tork konvertörü, diferansiyel  ve elektrik sistemi, satış tarihinden itibaren 3 ay veya 5 bin kilometre, ikinci  el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmenin garantisi altında  olacak.

Bakmadan Geçme