• Haberler
  • Sağlık
  • Ankara'da Maymun Çiçeği Karantinası İddialarına Resmi Açıkama

Ankara'da Maymun Çiçeği Karantinası İddialarına Resmi Açıkama

Ankara'da Maymun Çiçeği virüsü (mpox) şüphesiyle bazı hastaların karantinaya alındığı iddialarının ardından, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları kesin bir dille yalanlayan bir açıklama yaptı.

  • 316
Ankara'da Maymun Çiçeği Karantinası İddialarına Resmi Açıkama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı medya organlarında, Etlik Şehir Hastanesi'ne getirilen bir kişi ve Bilkent Şehir Hastanesi'nde üç kişinin Maymun Çiçeği virüsü nedeniyle karantinaya alındığı iddia edilmişti. Bu iddiaların üzerine Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Son günlerde Ankara'da Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan hastaların olduğuna dair medyada yer alan iddialar üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde Maymun Çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir. Maymun Çiçeği hastalığıyla ilgili bilgilendirmeler, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması için gereken adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bakmadan Geçme