Anelsander'den Dastarhane'ye Ziyaret

Anadolu El Sanatları Geliştirme Derneği'nin (ANELSANDER) Türkiye'deki ustaları, Fethiye Belediyesi'nin Yeşilüzümlü Mahallesinde bulunan Dokumaevi Dastarhane'yi ziyaret etti.

  • 2419
Anelsander'den Dastarhane'ye Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

El sanatları ustalarının buluştuğu Anelsander Fethiye kampında, yöreyi gezen, tanıyan yaklaşık 60 usta ve yönetim Kurulu üyeleri, Yeşilüzümlü dokumasının üretildiği Dastarhane’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. 
Anadolu El sanatları Geliştirme Derneği Başkanı Uğur Türker “Fethiye’ye ustalarımızla birlikte ikinci gelişimiz. Yönetim kurulu üyemiz ve İcra Kurulu Başkanımız Selahattin Kaçanoğlu hocamızında kuruluş aşamasında destek verdiği Dastarhane’yi, yaklaşık 60 ustamızla yerinde görüp, incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak istedik. Proje sorumlusu ve Dastarhane Müdürü Emel hanımın anlattıkları, köy kadınlarımızla birlikte yaptıkları çalışmalar bizleri çok etkiledi. Fethiye Belediyemizin, halk kültürü içinde yer alan el sanatlarının geliştirilmesi ve desteklenmesi için verdiği destek çok önemli. Belediye Başkanı Sayın Alim Karaca’nın bu yolun daha da açılması konusunda vereceği desteği öğrenmekten de ayrıca çok mutlu olduk. Kendilerine bu vesile ile teşekkür ederiz” diyerek Anelsander olarak da, ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.
Dastarhane Müdürü Emel Asyalı ise, Anelsander Başkanı Türker, İcra Kurulu Başkanı Selahattin Kaçanoğlu ve tüm ustaların ziyaretlerinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, yaptığımız çalışmaların ustalar tarafından da takdir görmesi bizleri daha da mutlu ve motive etti. Yeşilüzümlü dokuması olan Dastarın, sesinin duyurulması için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadınlarımızın dokuduğu ürünleri kısa bir süre önce Rusya ve Ukrayna’ya gönderdik. Biz kadınlarımıza onlarda bize inandı ve elbirliği ile güzel işlere imza atıyoruz” ifadelerini kullandı. Genel bilgilendirmenin ardından ziyaretçilerin yaptığı alışveriş sonrası, Anelsander Başkanı Uğur Türker, el sanatlarına yaptıkları katkılar ve çalışmalarından dolayı Emel Asyalı’ya bir plaket takdim etti.  
 
 

Bakmadan Geçme