Anasınıfı öğrencileri uyum programında

Okula adaptasyon süreci için anasınıfı ve 1. sınıflara uygulanan uyum programına Fethiye'de de başlandı. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan hemen önce anasınıfı ve 1. sınıfta eğitim alan öğrenciler, uyum haftası kapsamında okula iki gün erken başladılar.

  • 3150
Anasınıfı öğrencileri uyum programında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Bin 25 anasınıfı, bin 109 birinci sınıf öğrencisinin öğretmenleri geçtiğimiz günlerde çekilen kuralar ile belirlenmişti. 120 öğrenci kontenjanı bulunan Fethiye Gazi Anaokulu için 250 başvuru geldiği bildirildi. Bazı öğrenciler sevinçle sınıflarına koşarken, bazı öğrenciler ise anne ve babalarından ayrılmak istemedi.

 

Fethiye Gazi Anaokulunda öğrenciler, öğretmenleri tarafından sevgiyle karşılandılar. Her öğrenciye yakalarına çiçek şeklinde isimlikler takıldı. Bu süreçte velilerden çocuklarına destek olmalarını isteyen Fethiye Gazi Anaokulu Müdürü Müzeyyen Koşar Halil, öğrenci ailelerinin tutarlı ve kararlı olmaları gerektiğini söyledi.

 

Fethiye Gazi Anaokulu Müdürü Müzeyyen Koşar Halil, “2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı anasınıfı öğrencilerinin uyum programı ile başladı. Amacımız burada çocuğa okulu sevdirmek. Her şeyden önce iyi bir birey olarak yetiştirmek… Velilerden bu süreçte tutarlı ve kararlı olmalarını bekliyoruz. Okula alışamayan çocuk yoktur, okula alışamayan veli vardır. Anne ve babalar çok duygusal davranıyorlar. Çocukların ilk ayrılış çağları. Anasınıfları onların sosyalleştiği bir ortam. Velilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz. Anaokulumuza 250 talep oldu. Okulumuzun 120 kontenjanı vardı ve tamamı doldu. Her öğretmene kız erkek sayılarının eşit olacağı şekilde kura çekimi yapıldı.

 

 

 

Bakmadan Geçme