Uluslararası Deniz ve Kıyı Folkloru Sempozyumu Düzenlendi

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından, 5-7 Ekim 2023 tarihleri arasında Muğla'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) katkıları ile Uluslararası Deniz ve Kıyı Folkloru Sempozyumu gerçekleştirildi.

  • 590
TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun da katkı verdiği sempozyuma, yurt içinden 15 yurt dışından 7 akademisyen katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan'ın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan yaptı. Sempozyumun açılışında katılımcılara Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Sınır, Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı Doktor Öğr. Üyesi Ercan Kılkıl ve Basın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Bulut Tanyeri tarafından müzik dinletisi ile Rektör Danışmanı Öğr Gör. Aydın Çelebi tarafından zeybek gösterisi sunuldu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar konuşmasında kıyı folkloru alanında ilk defa bir tematik sempozyumun gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, sempozyuma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin ev sahipliği yapmasının da gurur verici olduğunu belirtti. Denizcilik ve kıyı folkloru alanındaki sempozyumun Muğla'da yapılmasının da ayrıca önemli olduğunu söyledi. Muğla'nın da çevresinde yer aldığı Akdeniz'in Fenikelilere kadar dayanan çok köklü bir tarihe sahip olduğuna değindi. Akdeniz'de birçok uygarlığın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda bir kültür havuzu oluşturduğunu ve Akdeniz'in edebi hikayelerde adının geçtiğini ifade etti. Rektör Kaçar konuşmasına, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci Önal ile ekibine ayrıca sempozyuma katılım ve katkı sağlayanlara teşekkür ederek son verdi.

Uluslararası Deniz ve Kıyı Folkloru Sempozyumu ile uluslararası folklor araştırmalarının ve bilim insanları arasında iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra dünyadaki kültürel ekolojik hareketlere, sürdürülebilir kalkınma çabalarına ve ülkeler arasında dostluk ve barışın yaygınlaştırılmasına katkı sağlanması ayrıca çağın gerekliklerine uygun araştırma metodları ile söz konusu alana önemli miktarda yeni bilginin kazandırılarak ve kamuoyu ile paylaşılması amaçlanmaktadır.

Bakmadan Geçme