Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 4'üncü Ayak Yarışı Fethiye'de

Türkiye Enduro şampiyonası 4'üncü ayak yarışı Fethiye'de düzenlenecek. Türkiye Süper Enduro şampiyonası 4'üncü ayak Fethiye yarışı 27-29 Eylül 2024'de Akdeniz Offroad Park yarış parkurunda (Esenköy Parkuru) yapılacak.

  • 297

Daha önce 1'inci Ayağı İstanbul'da başlayan yarışın 2'inci ayağı Kocaeli-Kartepe'de gerçekleşmişti. 3'üncü ayak yarışı ise Fethiye'de yapılmıştı. Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 4'üncü Ayağı ise 27-29 Eylül tarihleri arasında tekrar Fethiye'de gerçekleşecek.

Şampiyona ile ilgili FRT TV mikrofonlarına konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir,'' Sezonun final yarışı, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübümüz ve Fethiye Belediyemiz işbirliğiyle organizasyonunu yaptığımız Türkiye Süper Enduro Yarışı'nın final etabını her zaman olduğu gibi yine Fethiye'de kapatacağız. Yarışlarımız yarın Beşkaza Meydanı'nda saat 12'de magazin startıyla yarışmayı başlatacağız.

Şehir içi korteji yapıp, hemen oradan Esenköy yarış parkuruna doğru yarışçılarımız geçecekler. Saat 13.30 itibariyle de sıralama turlarını yine Esenköy parkurunda yapıyor olacağız. Motocross tadında bir yarış olacak, motosikletlerimizin toplu olarak start aldığı bir yarış olacak. Çok güzel, 850 metrelik ve yine seyir tepesinden isleyebilecekleri zorlaştırılmış engellerle dolu parkurda kıyasıya yarış mücadelesi içerisinde olacağız. 44 sporcumuz ve 1 tane de bayan sporcumuzla bu yarış heyecanına herkesi bekliyoruz.

Pazar günü yarışlarımız gün boyu olacak, sabah saatlerinde 10'da yarışlarımızın startını veriyoruz, 17'de de ödül töreni ile bitireceğiz. Bu yarışlarımız her zaman olduğu gibi ücretsiz, 7'den 70'e tüm motor severleri ve Fethiye halkımızı bu organizasyona bekliyoruz.

Bu organizasyonumuz, 37'nci organizasyon. Biliyorsunuz, 2 tane de dünya şampiyonası düzenledik bölgemizde. Coğrafyamız çok harika bir coğrafya. Bu coğrafyada da motosiklet kullanımı oldukça fazla özellikle de pandemiden sonra ve bir de 50 cc'lik motorların artık trafiğe katılmasıyla yoğun bir satış ve kullanım söz konusu. Şimdi böyle bir coğrafya olunca, motosiklet kullanımıyla trafiği rahatlatmak açısından motosiklet ve bisiklet kullanımı çok arttı.

Bizim Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü olarak özellikle motocross sahamızda 2025 faaliyet takviminde ele aldığımız konulardan bir tanesi de yine eğitim. Gençlere, bu sporu yapmak isteyenlere, caddede motosiklet kullanacaklara eğitimlerle ilgili çok güzel sürprizlerimiz olacak. Sportif faaliyetlerde yine sportif amaçlı motosiklet kullanımını, bölgenin yine tanıtımı ve sportif alanlarda çok yurtdışından misafirlerimiz geliyor. Siz göremiyorsunuz, konaklamayı yapıp yine bu motosikletlerle arazide sürüş yapıyorlar, sayıları oldukça arttı.

Turizmin hareketlenmesi konusunda biz zaten sezon başı ve sezon sonu organizasyonlarımızı yapıyoruz. İnşallah sahanın hazırlığını da yetiştirebilirsek 2025'de de Türkiye Motocross Şampiyonası'nın ilk ayağı ve yine süper Enduro yarışıyla Fethiyemiz'de yapacağız.

Lütfen trafikte birbirimize saygı olalım, kurallara uyduğumuz sürece inanın önce yaya, sonra bisiklet, sonra motosiklet ve sonra da araçlara büyük vasıtalar yoluyla da bilinçli kullanıcı olmayı diliyorum.'' şeklinde konuştu. Sed Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hürmüz Seda Köktener'ide ziyaret eden Özdemir, samimi geçen sohbetin ardından Köktener'i şampiyonaya davet etti.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme