TÜRETKEN, YENİ ASKERLİK YASA TASARISI'NI ELEŞTİRDİ

ADD Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nursel Türetken, yeni askerlik yasa tasarısına ilişkin 'Yeni Askerlik Yasa Tasarısı' milli varlığımızı, üniter devlet yapımızı, milli güvenliğimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi tehlikelere açık hale getirecek düzenlemeleri içermektedir' dedi.  

  • 1172
TAKİP ET

AKP'nin Meclis'e sunduğu yeni askerlik yasa tasarısı tartışılmaya devam ediliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nursel Türetken, asker yasa tasarısındaki 45. maddeye dikkat çekti.

ADD Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nursel Türetken, Yeni Askerlik Yasa Tasarısı'nı şu sözlerle sert bir dille eleştirdi: “16 Nisan 2017 halkoylamasıyla, hukuk dışı bir şekilde; oldubittiye getirilerek, gerçekleştirilen rejim değişikliğiyle, önce parti devletine dönüştürülen sistem, şimdi hızla şahıs devleti haline getirilmektedir.

Atatürk Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ve millilik anlayışı, siyasi iktidarlarca, bilhassa da 17 yıllık iktidarca yok edilmiştir. Siyasi iktidarın, hemen her uygulaması, her adımı ve her kararı bu yöndedir.

“Yeni Askerlik Yasa Tasarısı” mecliste komisyondan geçirilmiştir. Kurtarıcımız ve Kurucumuz Büyük Atatürk'ün; eğitim, ekonomi ve dış politikadaki millilik yaklaşımından vazgeçen siyasi iktidar, savunma ve güvenlikte de millilikten “yeni düzenlemeyle” vazgeçmektedir.

Dünya tarihinde saygın bir yere sahip olan Milli Ordumuzun, saygınlığını korumak ve bu doğrultuda uyarılarda bulunmak Atatürkçü Düşünce Derneği'nin görevidir.

Komisyondan geçirilen “Yeni Askerlik Yasa Tasarısı”; milli varlığımızı, üniter devlet yapımızı, milli güvenliğimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi tehlikelere açık hale getirecek düzenlemeleri içermektedir:

Parası olanın para vererek askere gitmemesi, zenginin bedel ödeyeceği ve fakirin asker olacağı bir sistemi getirmektedir. Oysa, gurur duyduğumuz Milli Ordumuz; her kesimden gencimizin büyük heyecanla buluştuğu, davul zurnayla koştuğu kutsal bir çatıdır. Böyle bir ayırım, milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit edecektir. Toplumsal barışı ve huzuru bozacaktır.

Yasa tasarısının 45. maddesinin 2. fırkasında “barışta, olağanüstü hal veya seferberlik hallerinde veya savaşta, askerliğini henüz yapmadan, Cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalarda özel olarak görevlendirilen gönüllüler, Cumhurbaşkanınca belirlenen şartlara uydukları takdirde askerlik hizmetinden muaf tutulur.” denmektedir.

Konumu ne olursa olsun hiçbir demokratik ülke de hiçbir kişiye ya da makama böyle bir yetki verilemez. Verilirse de o ülkede demokrasiden söz edilemez.

Milli Ordumuzun köklü ve saygın yapısını kişisel keyfiyete bırakmak, milliliğin ve demokrasinin sonunu getirecektir. “Cumhurbaşkanınca gerekli görülen haller” ne demektir? Hangi demokraside vardır? Tek kişi yönetimini güçlendiren, biat eden bir toplum yaratmayı hedefleyen bu tasarı, kabul edilemez. Milli Mücadelemizin 100. yılında, Milli Ordudan şahıs ordusuna geçiş olamaz. “Yeni Askerlik Yasa Tasarısı” derhal geri çekilmelidir. Bu tasarı, gerçek anlamda bir milli beka sorunudur. Milletvekillerimizin, Gazi Meclis'in saygınlığına ve Milli Ordumuzun şanına yakışacak bir davranış sergileyeceklerine inanmak istiyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı ve şahıs devletine izin vermeyeceğimizi Aziz Milletimize saygıyla duyururuz.”

Bakmadan Geçme