TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK PROJELERİ İLE GÜVENLİ GELECEK

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik amirliği ekipleri, 'Farkındayım, bilinçliyim, polis ile güvendeyim' ve 'Sanal dünyada güvende misiniz?' projeleri kapsamında bugüne kadar 118 seminer vererek 8 bin 192 öğrenciye ulaştı.

  • 3211

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik amirliği ekipleri, ”Farkındayım, bilinçliyim, polis ile güvendeyim” ve “Sanal dünyada güvende misiniz?” projeleri kapsamında İlçedeki okullarda cinsel tacize ve olası trafik kazalarına karşı öğrencilerin kendilerini korumaları için seminer veriyor. Polis ekiplerince verilen seminerlerde görsel içerikli sunumlar ile bilinçlendirme ve farkındalığın arttırılması hedefleniyor. Suç oluşma kaygısının azaltılması, bireyden topluma bilinçlenme yönünde projelerin başladığı 15 Kasım 2016 tarihinden bu yana 118 seminer düzenlenerek 8 bin 192 öğrenciye ulaşıldığı öğrenildi.

Toplum Destekli Polislik Amirliği polis memurları Nazan Ünal ve Erdem Kullukçu çocuklara; Polisin tanımı ve görevleri, Suçtan koruma ve korunma yöntemleri, Çocukların cinsel istismarı ve diğer istismar türleri hakkında bilinçlenme ve korunma, Şiddet ve akran zorbalığı, Bilinçli internet ve sosyal medya araçlarının kullanımı, Sanal zorbalık, Tütün, alkol ve benzeri zararlı maddelerden korunma, Genel güvenlik, Dolandırıcılık ve türleri konularında eğitim verdi. Düzenlenen seminerlerde ayrıca Trafik kuralları ve uygulanması, vb. konularda sunumlar ve etkinlikler ile ulusal bazda bilinçlenme ve farkındalık çalışmalarına katkı sağlandı.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel yaptığı açıklamada; Toplum Destekli Polislik faaliyetlerinin amacının suçun oluşmasına engel olmak, farkındalığı ve bilinçlenmeyi artırmak olduğunu kaydetti.

“Sürdürülen projeler ile güvenlik hizmetinin kalitesini artırmak güvenlik hizmeti veren kurumların güvenilirliğini tayin etmektedir” diyen Süel şunları söyledi; “Bireysel olarak sokaktaki polis memuru, kurumsal olarak Polis Teşkilatı, irtibat içinde olduğu ve hizmet sunduğu vatandaş ve topluma güven vermelidir. Güven duygusu sağlıklı iletişim ve etkileşimle güçlenir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza gerekli güven duygusunu telkin etmek, karşılaşabilecekleri olumsuz durumlarda nasıl bir davranış sergilemeleri gerektiğinin öğretilmesi açısından okul öncesi, ilk ve ortaokullarımızda farkındalığı geliştirmek ve bilinçlenmeyi artırmak amacıyla görsel yönü ön plana çıkan sunumlar ile Türk Polis Teşkilatımızı tanıtıcı ve farkındalığı artırmayı amaçlayan eğitici sunumlar yapmak amacıyla;

Anayasal güvence altına alınan ve toplumun temelini oluşturan çocuklarımızın korunması Toplum Destekli Polislik hizmetlerinde de önem taşımaktadır. Kendilerini toplumun bir parçası olarak görmelerini sağlamak, onlara aidiyet duygusu ve sorumluluğunu kazandırmak, suç ve suç unsurlarından ayrıca kötü ortamlar ve alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamaya çalışmak Toplum Destekli Polisliğin sorumluluklarındandır.

Alanda yürütülen çalışmalar sırasında çocuk ve gençlerde karşılaşılan sorunlar arasında; özgüvensizlik, iyi arkadaş ortamı olmaması, kararsızlık, kimlik bunalımı, hedefsizlik, bencillik, çabuk tepki gösterme, özenti, gerçeği söylersem dışlanırım ya da bana kimse inanmaz kaygısı, sağlığa zararlı maddelerin kullanımı, aile içi iletişimsizlik gibi durumlar ön planda gelmektedir.

Velilerimiz ve vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler biz emniyet teşkilatı çalışanlarını onure etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımızı suçtan uzak tutmak adına çalışmalarımız devam etmektedir.”

Bakmadan Geçme