Sokak hayvanları için 30 kulübe daha...

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Gruptaki gönüllüler şimdi de, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamak amacıyla ellerine fırçaları alıp onlar için yaptıkları kulübeleri boyuyorlar. Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan 'Fethiye'nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Projemizin sponsorluğunu karşılayan Murat Öner'e minnettarız' dedi.

  • 1418
Youtube Kanalı
Abone Ol

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu, hayata geçirdikleri projeyi uygulamaya devam ediyor. Grup gönüllüleri, Fethiye'de sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıkmak ve onlara sıcak bir yuva sağlamak amacıyla başlattıkları proje kapsamında yaptıkları kulübeleri boyamayı sürdürüyor. Karagözler'deki bir tersanede yaklaşık 30 kulübenin boyama işlemine geçen Selda Korhan öncülüğündeki grup gönüllüleri, sonraki aşamada, bu kulübeleri şehrin çeşitli bölgelerine yerleştirecek. Fethiye'de sosyal medya üzerinden kurdukları grupla yaklaşık 5 bin kişiye ulaştıklarını kaydeden grup kurucusu ve yöneticisi Selda Korhan, bugüne kadar yaklaşık 90 kulübe yaptıklarını ve sokak hayvanlarıyla buluşturduklarını kaydederek “Biz el birliğiyle Fethiye Hayvan Bakımevimizde ve sokaklarda yaşayan can dostlarımızın hak ettikleri hayatı yaşayabilmeleri için projeler üretip hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunu hem gönüllülerimiz hem de belediyemizin destekleriyle yapıyoruz” dedi.
“30 KULÜBE DAHA YAPIYORUZ”
Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu ve yöneticisi Selda Korhan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada “Bu projemizde biz, Fethiye'nin çeşitli yerlerinde pilot bölgeler belirledik. Neden belirledik? Rehabilitasyon merkezlerimiz can dostlarımızın sadece bakım ve tedavileri için tutulduğu bir yer, biz insanların hastanesi gibi. Daha sonra tedavileri yapılıp, kısırlaştırılıp doğal alanlarına, yaşam alanlarına geri bırakılıyorlar. Ama bırakılıp, tamam orada yaşasınlar diyemeyiz. Onların barınma sorunlarını da halletmemiz gerekiyor. Bunun için biz Fethiye'nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Daha önce 3. Etap Sahil Bandı'nda minik köpek parkı yaptık. Daha sonra Beşkaza Meydanı'nda yaptık. Çatalarık ve civarındaki bütün ormanlık alanlara, oraya terk edilmiş yüzlerce canın yaşayabilmeleri için büyük boylarda kulübelerimizi yerleştirdik. Bugün de şehir merkezimizdeki Muğla Makası, Ovacık Köprüsü, 22 metrelik yol, Akarca, antik tiyatronun olduğu yer, Paspatur, burada yaşayan çok canlarımız var. Kışın soğukta, yağmurda, yazın sıcakta çok rahatsız oluyorlar. Biz onların barınması için de kulübe yapmak istedik. Bugün 30 kulübemizi yapıp boyamasına geçtik. Bizim kanatsız meleğimiz Murat Kaptanımız var. Kendisi bunların bütün maliyetlerini karşılıyor. Bize de gelip bunları boyamak ve belediyemizle anlaştığımız yerlere yerleştirmek kalıyor. Murat Kaptan'a “bize çok yardımcı oldun, artık sonuna geldik” dediğimde aldığım cevap şu oluyor “hayır daha yüzde 2'sindeyiz” Murat Kaptanımıza, kendim, grubum ve can dostlarımız adına binlerce kez teşekkür ederim. Hepimizin az ya da çok can dostlarımız için yapabileceği bir şeyler vardır” dedi. Korhan, sokak hayvanları için yapabilecek bir şeyleri olanlara da mesaj vererek, kendilerine ya da belediyeye ulaşabileceklerini vurguladı.
“BU FETHİYE OLMADIR”
Projenin sponsorluğunu üstlenen Kaptan Murat Öner ise bir şehrin yapısını en iyi sokak hayvanlarının belirlediğini dile getirerek “Eğer sokak hayvanları, insanlardan kaçıyorsa demek ki biz, biz olmamışız. Buna da en ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana. Tabi ki daha da devam edeceğiz. Dünyada 2 şey insanlara yakın gelir, biri çocuklar bir de hayvanlar. Ne kadar sevgi verirseniz onu karşılıksız alırsınız. Hep de öyle olması dileğimle. Herkes kendi dokunuşunu yapsın. Herkesin, evlerinin önüne bir kap yemekle bir su koymaları bile bence yeterlidir. Bu insanların kendisiyle ilgili bir şey. Benim insanlardan çok bir beklentim yok, bu kültür meselesidir, aile yapısıdır, insanın bakış açısıdır, Fethiye olmadır” dedi. (GÜLYÜZ YURDAGÜL SIRT)

Bakmadan Geçme