Sırtlanlar ve çakallar bile onu gördüğünde
Sosyal medya videolarında dünyanın en korkusuz hayvanı olan bal porsuğu hakkında paylaşılan belgesel kesitleri izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor. Videoda, 'Doğada henüz onun rızkını elinden alabilecek yiğit Afrika topraklarına zuhur etmedi. Sırtlanlar ve çakallar bile onu gördüğünde 'Afiyet olsun abi' deyip kaçıyor' ifadeleri yer aldı.
Doğanın ne korkusuz hayvanlarının bal porsukları olduğu biliniyor. Bal porsukları doğada gösterdikleri cesaretler yeri geldiğinde ormanların kralı olarak bilinen aslanlara bile kafa tutabiliyorlar. Bal porsuğunun Latince adı olan mellivora capensis, "pelerinli bal yiyicisi" anlamına geliyor. Bu küçük ve tatlı hayvanın sırtında hafif gri bir bölge bulunuyor. Bu bölge pelerine benzetildiğinden pelerin kısmı da o kısma atıfta bulunarak verilmiş. Bal kısmıyla da hayvanın bal sevgisine bir gönderme yapılıyor. Bal porsuğu Suudi Arabistan, Sahra Altı Afrika ve Batı Asya'da bulunur ama kalabalık açısından ağırlıklı olarak bulunduğu bölge Sahra Altı Afrika'dır.
Sıcak ve serin ortamlara uyum sağlamakta oldukça başarılıdır. Bu hayvanlara Türkiye'de rastlamak mümkün değildir. Öncelikle bu hayvanlar Türkiye'de yaşamaz ama yaşadıklarını varsayalım, yine evcilleştirilmeleri mümkün değil. Ne kadar süre boyunca sizinle kalırsa kalsın, bal porsuğu asla evcilleşmez. O doğası gereği vahşi bir hayvandır. Bu da onu evcil hayvan olarak beslemek için uygun bir hayvan olmaktan çok uzaklaştırıyor. bal porsuğunun derisi, oklara ve mızraklara karşı dayanıklı olmasını sağlar ama bu onu kurşun geçirmez yapmaz. En hassas noktası kafatasıdır. Bu kısma ağır darbe aldığında ölebilir. Bir avcı eğer kendisini derisinden yakalarsa bükülerek o durumdan kolayca kurtulup savaşmaya devam edebilir.
Bal porsuğu, Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın En Korkusuz Hayvanı" olarak girmiştir. Bunun en önemli sebebi elbette ki tam olarak bir korkusuz olmasıdır. Bir bal porsuğu, kendilerinden çok daha büyük hayvanlarla yüzleşmekten hiçbir zaman çekinmez.